PİYASALAR

  • BIST 1009431.86-0.97%
  • ALTIN2495.2740.45%
  • DOLAR32.5960.13%
  • EURO34.7810.04%
  • STERLİN40.624-0.02%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bakan Selçuk Öğretmenler Günü'nü canlı bağlantılarla kutlayacak
Bakan Selçuk Öğretmenler Günü'nü canlı bağlantılarla kutlayacak

Bakan Selçuk Öğretmenler Günü'nü canlı bağlantılarla kutlayacak

Öğretmenler Günü'nde bu yıl ilk kez kutlamalar çevrim içi programlarla kutlanacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da öğretmenlerle canlı bağlantılar üzerinden görüşecek.

A+A-

Öğretmenler Günü'nün bu yılki etkinlikleri, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle yüz yüze gerçekleştirilemeyecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ilden fark yaratan öğretmenlerle canlı bağlantılarla bir araya gelecek. Ayrıca Selçuk'un katılımıyla yurt dışı teşkilatında görevli öğretmenlerle "Kıtalar arası öğretmen buluşmaları" online düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Yetiştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, bu yıl COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerinin mesleki gelişim programının başladığı 16 Kasım'dan itibaren çevrim içi olarak yürütüldüğünü hatırlattı.

Kutlamalar ilk kez çevrim içi ortamda yapılacak

İlk kez çevrim içi ortamda, tüm öğretmenlere yönelik müzik dinletileri, sokak röportajları, konserler, sinema filmleri, sanal müze gezileri, kısa film, anı, resim, şiir, deneme hikaye, akıl ve zeka oyunları yarışmaları, emekli öğretmenlerle söyleşiler, öğretmenlerin öğrenim hikayelerini içeren planlama yapıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerinin takip edilebildiği "https://ogretmen.meb.gov.tr/24kasim//" internet adresi kullanıma açıldı. Hafta boyunca düzenlenen etkinliklere katılım sağlayan öğretmen sayısı 750 bini geçti. 

Kutlama etkinliklerinde neler var?

Bakanlık, Öğretmenler Günü kapsamında Türkiye'nin terörle mücadelesinde şehit öğretmenlerin karakalem resimlerinin yer aldığı ilk sanal sergiyi de izlenime sundu. Güzel sanatlar lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin eserleri de sanal ortamda sergileniyor.

"Öğretmenler Türkiye İçin Söylüyor" grupları, öğretmenlere ve tüm halka yönelik konserler düzenliyor. Sanatçı Sümer Ezgü de Öğretmenler Türkiye İçin Söylüyor grubuyla yaptığı düetiyle kutlama etkinliklerine renk katıyor.

Psikiyatrist ve yazar Gülseren Budayıcıoğlu'nun "Çocuk Gelişiminde Öğretmen" isimli söyleşisi de etkinlikler arasında yer alıyor.

Öğretmenler için film gösterim saatinde Mavi Bisiklet, Kız Kardeşim Mommo, Balık ve Bal filmleri seçildi.

Orta Asya Antik ve Türk Müziğinin temsilcilerinden Arslanbek Sultanbekov de öğretmenlere özel türkülerini seslendirdi.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.