PİYASALAR

  • BIST 1009105.770.28%
  • ALTIN2325.5250.81%
  • DOLAR32.380.17%
  • EURO35.02-0.04%
  • STERLİN40.977-0.13%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bakan Özhaseki'den Fransız İhtilali benzetmesi
Bakan Özhaseki'den Fransız İhtilali benzetmesi

Bakan Özhaseki'den Fransız İhtilali benzetmesi

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Estonyalı gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Avrupa için Fransız İhtilali neyse Türkiye için 15 Temmuz o önemde bir dönüm noktasıdır' dedi.


AB Çevre Bakanları Toplantısına katılmak için gittiği Estonya'nın başkenti Tallinn'de Estonyalı gazetecilerle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Estonyalı basın mensuplarına Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Estonyalı gazetecilere FETÖ'nün Türkiye ve dünyadaki faaliyetlerini anlatan Bakan Özhaseki, Avrupa için Fransız İhtilali hangi anlamı ifade ediyorsa, 15 Temmuz'un da Türkiye için aynı önemde bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. 
 
16 Nisan'da gerçekleştirilen anayasa referandumu sürecine de değinen Bakan Özhaseki, bu sürecin barış içinde ve kimsenin rahatsız olmadığı bir ortamda gerçekleştiğini, bunun da Türkiye'deki demokratik ortamın bir kanıtı niteliğinde olduğunu anlattı.

Son bir yılda yaşananlara rağmen FETÖ'yü doğru algılayamayanların bulunduğuna dikkat çeken Bakan Özhaseki, "Herkes böyle bir örgütü anlamakta zorluk çekiyor. Kullandıkları argümanlar, hoşgörü, diyalog, hizmet gibi kibar sözcükler ancak o gün milletin Meclisini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombaladılar. Meydanlarda toplanan insanlara bombalar yağdırdılar. Fransız ihtilali Avrupalılar için nasıl bir anlam ifade ediyorsa, o gün de bizim için bir dönüm noktasıydı. Kadın, erkek, yaşlı, genç her görüşten insan sokaktaydı. Bu örgüt tüm dünya için bir tehdittir. Buralardan bakınca bu tehditin büyüklüğü algılanamıyor ama tehlikeli bir istihbarat ağı ile hareket ettiklerini unutmamız lazım. Başında şizofrenik bir yapı var. 190 ülkede okul açıp öğrencileri topluyor. Bunları parayla da besliyor. Türkiye hukuk devleti. Burada hukukun kuralları işliyor. Bu süreçte de işlemeye devam edecek. Halk çok öfkeli? Gittiğimiz her toplantıda insanlar idam çağrılarında bulunuyor. Bunlara karşı çok öfkeli. Ancak Türkiye bir hukuk devleti yasalar neyi gerektiriyorsa o yapılıyor" diye konuştu. 
 
 "Adeta güvenli bir liman gibiyiz"
 
Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada yaşananları da değerlendiren Bakan Özhaseki, "Birçok ülke idare edilemez durumda. O ülkelerde bombalar patlıyor yüzlerce insan ölüyor. Kimin yaptığı, niye yaptığı soru işareti olarak kalıyor ve bu durum her geçen gün o coğrafya için sıradanlaşıyor. Biz böyle bir coğrafyanın ortasında adeta güvenli bir liman gibiyiz" açıklamalarını yaptı. Geride kalan son bir yılın Türkiye açısından oldukça zor bir yıl olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki, Suriye tarafından sınırlarımıza atılan bombaların yanı sıra Türkiye'nin PKK terörüyle mücadele ettiğini de gazetecilere anlattı.

Yenikapı Haber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.