PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Bakan Kaya'nın Anneler Günü mesajı
Bakan Kaya'nın Anneler Günü mesajı

Bakan Kaya'nın Anneler Günü mesajı

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Anneler Günü mesajında, yeni bir medeniyetin inşasında annelerin rolüne de değindi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Kaya mesajında,  "Üstün fedakarlıkları, sevgi ve merhametiyle yüreğimizden tutan tüm annelerimizin ve biyolojik olarak anne olmasalar da 'koruyucu aile' olarak, evlat edinerek, buldukları her fırsatta çocuklarımıza gönlünü açan bütün kadınlarımızın Anneler Günü'nü kutluyor, sevgi, şükran ve muhabbetlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Kaya, annelerin kişileri hayata hazırlayan ilk öğretmen olduğunu, ilk kelimelerin, sevginin, saygının, sabrın, fedakarlığın onlardan öğrenildiğini belirterek, "Çocuklarının saadeti ve geleceği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan anneler, karşılıksız sevginin, cömertliğin yegane kaynağıdır. Onun sesiyle gecemiz gündüz olur, kışımız bahar olur. Onun şefkatiyle acılarımız hafifler, kederlerimiz dağılır, hüznümüz sevince döner." değerlendirmesinde bulundu.

Mesajında, "Evlatlarını vatan için şehit veren, evde engelli çocuğuna bakan, bakıma muhtaç yakınlarına kol kanat geren de yine annelerimizdir." ifadelerini kullanan Kaya, aileyi bir arada tutan en önemli değerin de anneler ve onların sevgisi olduğunu kaydetti.

"Yeni bir medeniyeti annelerimizle birlikte inşa edeceğiz"

Fatma Betül Sayan Kaya, mesajında, kadının annelik rolünü güçlendiren sosyal politika uygulamalarının hayata geçirildiğini, süt ve doğum izinleri başta olmak üzere kadının iş ve yaşam uyumunu destekleyecek çalışmaların gerçekleştirildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Onlar bizleri yetiştirip vatana, millete hayırlı birer evlat olmamız için emek verdiler. Bizler de annelerimizden aldığımız bu mirasla çocuklarımızı geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Yeni bir medeniyeti, annelerimizle birlikte inşa edeceğiz.
Üstün fedakarlıkları, sevgi ve merhametiyle yüreğimizden tutan tüm annelerimizin ve biyolojik olarak anne olmasalar da 'koruyucu aile' olarak, evlat edinerek, buldukları her fırsatta çocuklarımıza gönlünü açan bütün kadınlarımızın Anneler Günü'nü kutluyor, sevgi, şükran ve muhabbetlerimi sunuyorum."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.