PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2324.1140.75%
  • DOLAR32.3620.11%
  • EURO34.944-0.3%
  • STERLİN40.905-0.3%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Albayrak imzasıyla kamuya gönderildi! Son tarih 14 Eylül...
Bakan Albayrak imzasıyla kamuya gönderildi! Son tarih 14 Eylül...

Bakan Albayrak imzasıyla kamuya gönderildi! Son tarih 14 Eylül...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın talimatıyla kamu kurum ve kuruluşlarındaki makam araçlarının envanteri çıkarılarak tasarrufa gidilecek. İşte haberin detayları...

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tüm kamu kurumlarına bakanlıklar, bağlı ilgili kuruluşlar, KİT’ler ve belediyelerden acil olarak sahip oldukları ve kiraladıkları araç envanterlerini istedi. 

Neşe Karanfil'in Hürriyet'teki haberine göre, şimdiye kadar sık sık eleştiri konusu olan farklı dönemlerde de tasarruf önlemleri ile gündeme gelen kamu araçları ile ilgili kapsamlı çalışma başlatıldı.

SON TARİH 14 EYLÜL

 Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın imzasıyla gönderilen yazıda kamu kuruluşlarının 14 Eylül tarihine kadar acil olarak listeyi göndermeleri istendi. Böylece ilk defa kamu ve belediyelerin sahip olduğu araçlarla ilgili net fotoğraf ortaya konulmuş olacak. Albayrak’ın bütçede başlattığı tasarruf hamlesini 2019 yılında artırarak devam edeceklerini açıklamasının ardından, özellikle belli alanlardaki harcama alışkanlıklarında kurallar getirileceği belirtildi.

SINIFLARI VE SAYILARI AZALTILACAK

 Edinilen bilgiye göre, kamu araçları öncelikli konu olarak ele alınırken, araçların hem sınıflarının düşürüleceği hem de araç sayılarının azaltılacağı vurgulandı. Türkiye’de üretilen araçların tercih edilmesi de zorunlu hale getirilecek.

110 BİN TAŞIT VAR

2018 yılı bütçe gerekçesine göre belediyeler dışında kamuda 110 bin 131 adet taşıt bulunuyor. Bunlardan 98 bin 852’si genel idare, 7 bin 77’si özel bütçeli, 4 bin 115’i yükseköğretim kurumları 87’si de düzenleyici ve denetleyici kuruluşlara ait.

HEM ALIM HEM KİRALAMA ARTTI

 Son yıllarda taşıt alımı ve kiralamalarına ilişkin bütçeden yapılan harcamalardaki artış hızlı bir artış trendinde. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.