PİYASALAR

  • BIST 1009548.09-1.36%
  • ALTIN2492.2550.11%
  • DOLAR32.508-0.08%
  • EURO34.5790.08%
  • STERLİN40.425-0.24%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bahçeli : Fırat'ın doğusuna müdahaleyi Türk milleti arzulamaktadır
Bahçeli : Fırat'ın doğusuna müdahaleyi Türk milleti arzulamaktadır

Bahçeli : Fırat'ın doğusuna müdahaleyi Türk milleti arzulamaktadır

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Terörle mücadeleyi kesintiye uğratmamak, yarıda bırakmamak için Fırat'ın doğusunda beklenen müdahaleyi Türk milleti arzulamaktadır. Biz de gerçekleşeceği inancındayız." dedi.

A+A-

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den satır başları;

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Fırat'ın doğusuna müdahaleyi Türk milleti arzulamaktadır

Fırat'ın doğusuna operasyon

Bahçeli, Fırat'ın doğusuna düzenlenecek operasyonla ilgili, ABD'nin askerlerini çekme kararı için, şunları söyledi:

"ABD’nin ortaya koymuş olduğu ve çok kişinin beklemediği bir anda Suriye’den askerlerini çekeceğine dair görüşü hem Türkiye’de hem ABD’de daha fazla yankı bulmuştur.

Gerçek sebeplerinin ne olduğunu tam kestirmek, bilmek mümkün değildir. Bunu öğrenebilmek için tek bir yol vardır, ülkeyi yöneten şahsiyetlerin bilgilendirmesi. ABD’nin ani kararının arkasında ne yattığını bilmiyorum ama tahmin etmek de zor değildir.

Türkiye’nin terörle mücadelede çok keskin ve kararlı bir tutumu vardır. Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı olarak ortaya konmuştur. Fırat’ın doğusundaki beklenen müdahaleyi de Türk milleti arzulamaktadır. MHP olarak tam desteğimizi sürdürmekteyiz."

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Fırat'ın doğusuna müdahaleyi Türk milleti arzulamaktadır

Suriye'deki gelişmeler

MHP Genel Başkanı Bahçeli, olası operasyon için, Türkiye'nin Esed rejimi ile diyalog kurmasından yana olmadığını belirterek Türkiye'de zirve yapılması çağrısında bulundu: 

"Ben, Esed rejimiyle herhangi bir şart altında Türkiye’nin bir diyalog kurmasından yana değilim. Esed’in tercihine ve iradesine teslim etmek TC için çok büyük kayıp ve ayıp olur. Çok yönlü bir politika takip edilmektedir, bu politika yerindedir. Bu konuyu partizanca yaklaşarak gelişmelerin üstünü örtmek doğru değildir. Türkiye, batı ve doğuyu şekillendirecek bir politika yürütüyor.

Türkiye'nin kanaatinin alınması Ortadoğu'daki Türkiye'nin varlığının ve Ortadoğu'nun yeniden şekillenmesindeki yüksek katkısının da bir işareti olarak kabul edilmelidir. Artık Türkiye kabuğunu yırtmıştır. Güçlü devlet anlayışını artık çok çevrelere kabul ettirmek durumunda olmuştur.

Batıda ve doğuda bu kadar etkin bir konuma gelmişken, çatışmalara son verebilecek diyalogları başkalarının eline de bırakmamak lazımdır. Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin, İstanbul'da veya Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla küresel bir zirve yapılmalı."

Akar-Özel tartışması

Türkiye'nin gündemine oturan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in tartışmasını da değerlendiren Bahçeli, "Hulusi Akar Paşa bayrağımıza sahip çıkmıştır" yorumunu yaptı: 

"Türkiye’yi üzen bu tartışma CHP’ye itibar sağlamaz, Özgür Özel’in de siyasi itibarını sıfırlar. Kazanan burada Hulusi Akar paşamız olmuştur. Hulusi Akar paşa bayrağa, silaha sahip çıkmıştır. Kutluyorum kendisini."

Yerel seçimde ittifak

Bahçeli, 31 Mart'taki seçimlerde MHP'nin aday çıkarıp çıkarmayacağı sorusuna şu yanıtı verdi: 

"Cumhur İttifakı, önemli ve hayırlı bir ittifaktır, Yenikapı ruhunun devamıdır. 30 büyükşehirde prensip anlaşması sağlandı. Ancak MHP, yerel seçimde belediye meclis üyelikleri ve ilk genel meclis üyelikleri için kendi adayları ile yarışacak."

MHP Genel Başkanı, Binali Yıldırım'ın adaylık için TBMM Başkanlığından istifası tartışmalarıyla ilgili "Bu konuyu çıkmaz sokağa sokmanın manası yoktur. Binali Yıldırım yapıcı yaklaşımlarıyla dikkat çeken bir isim. Bugün tartışma başlatmak yanlış, tartışma belediye başkan adaylığını da gölgeler" dedi. 

Osmaniye'de AK Parti'nin aday çıkarmaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmaniye'de aday çıkarmamasının jest olduğunu vurgulayan Bahçeli şu değerlendirmeleri yaptı:

"Osmaniye oy çokluğu itibarıyla AK Parti'nin oyu fazladır. Sayın Cumhurbaşkanı Cumhur İttifakı'nın olumlu yönünü göz önüne alarak Osmaniye'de aday göstermediğini prensip edindiğini belirtlmiştir. Ben de arzuladığınız takdirde aday çıkartabilirsiniz, istediğiniz ölçüde orada toplantılar da yapılabilir, dedim. Ben ne yapabilirim diye düşündüm, Rize'de aday çıkarmasam ne olur diye düşündüm. Siyasetin nazik yönlerinden bir tanesi olarak kabul ediyoruz. MHP kazanırsa o aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan'ın da belediye başkanı olacaktır."

Gezen ve Akpınar'ın açıklamaları

Bahçeli'ye, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın açıklamaları da soruldu.

"Uğur Dündar Bey, çok birikimli, tecrübeli, yılların duayeni haline gelmiş değerli bir medya mensubudur. Fakat davet etmiş olduğu konuşmacılar, aşağılayıcı konuşmalara bakarsanız Halk Arenası programı oldukça sulandırılmıştır, konuşma esasını kaybetmiştir. Kim halkı ne kadar güldürürse o kadar alkış alacağı kanaatindedir. Konuşmalar çok hoş bir şey değildi. bu eleştiri değildir, Akpınar kendisine yazık etmiştir.

 

 

Metin Akpınar'ın Halk TV'ye çıkıp 5 dakikalık konuşma yapmasını istiyorum. 'Hata yaptım, bu benim cehaletimdir, gafletimdir. Yanlış örnek verdim' demesi lazım, özür dilemesi lazım. Metin Akpınar'ın Abuzer Kadayıf filmini izlemeleri lazım. Bu kadar tiplemede her türlü başarıyı sağlayan kişi, örnek olarak Mussoli'nin ayaklarından asılmasını nasıl gösterebilir?"

MHP'den ayrılanlara davet

MHP ile yollarını ayıranlar için, kapılarının hala açık olduğunu hatırlatan Bahçeli, "Davet ediyoruz, şu aşamada CHP'yi tercih ettiler. Bize sıra ne zaman gelir bilemiyorum, ama keşke gitmeselerdi" yorumunu yaptı. 

"YILDIRIM İSTİFA EDERSE KİMİN MECLİS BAŞKANI OLACAĞI O GÜN GÜNDEME GELECEKTİR"

"Adaylığı açıklandığı gün tercihini ortaya koyacaktır. Belediye başkanlığını tercih ederse, kimin Meclis başkanı olacağı o gün gündeme gelecektir. Şimdiden görevinden ayrılarak, belediye başkanı adayı olduğu takdirde Binali Yıldırım'ın adaylığını gölgeler."

"Bütün dikkat Meclis'te partiler arasında Meclis Başkanı kim olacağa yönlenir. Onun için devlet yönetilecekse merdiven gibi çıkmakta fayda var. Aday gösterildiği takdirde seçilinceye kadar Meclis Başkanlığı'nda fayda görürüz. MHP olarak, aklın gereği nedir, AK Parti'nin çıkaracağı adayı seçtirmek olmalıdır. Meclis Başkanlığı krizini krizlerin üzerine koymanın faydası yoktur."

Cemal Kaşıkçı cinayeti

Bahçeli, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolan ve 18 gün sonra öldüğü doğrulanan gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini de değerlendirdi. Bahçeli, Kaşıkçı'nın Türkiye'de öldürülmesinin 'düşündürücü' olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: 

"İktidarın çok ince olayların arkasından gitmesi, yakınen takibi, uluslararası ilişkiler bağlamında anlatması önemli oldu. Faili Türkiye'ye getirip, Türkiye'de yargılanması sağlamak lazımdır."

Af tasarısı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, af tasarısıyla ilgili, "Hazırladığımız tasarı TBMM'de duruyor, af yasasının çıkması ülkenin yararına" yorumunu yaptı. 

FETÖ ile mücadele

Bahçeli, FETÖ ile mücadelenin devam ettiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"FETÖ ile mücadelede Mahkemeler bir araya gelip bu işin beyni olan Yurtta Sulh Konseyini ortaya çıkarmalıdır. Yurtta sulh konseyine doğru tırmanmalı, başı nerede görüyorsa orayı ezmeli."

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.