PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2513.4411.18%
  • DOLAR32.5710.11%
  • EURO34.7720.09%
  • STERLİN40.358-0.61%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bağışıklığınız güçlü mü zayıf mı?
Bağışıklığınız güçlü mü zayıf mı?

Bağışıklığınız güçlü mü zayıf mı?

Bağışıklığımızı güçlendirmek için sağlıklı beslenme, düzenli yaşam ve uyku başlıca etkenlerdir. Peki bağışıklığın zayıf mı yoksa güçlü mü olduğu nasıl anlaşılır?

A+A-
Bağışıklık sisteminin görevi, vücudu bütün dış etkenlerden, virüs, bakteri ve mikroorganizmalardan korumak, vücutta oluşmuş yabancı maddelerin de vücuttan atılmasını ya da korunmasını sağlamaktır. Bu sistemdeki olası problemler sık enfeksiyon geçirmekten kansere kadar birçok hastalığa neden olabilir. Bağışıklığımızı güçlendirmek için sağlıklı beslenme, düzenli yaşam ve uyku başlıca etkenlerdir. Peki bağışıklığın zayıf mı yoksa güçlü mü olduğu nasıl anlaşılır?

Yılda 2 kez grip oluyorsanız dikkat!

Yılda iki kereden fazla gribal enfeksiyon geçirmek bağışıklık sistemindeki bir soruna işaret edebilir. Bu durumda nerede yanlış yapıldığını, neyin eksik olduğunu kontrol etmek gerekir. Elde edilen sonuçlara göre de tercihen doğal, gerekirse dışarıdan takviye ile tedavi yapılmalıdır. Ancak kullanılacak takviyelerin mutlaka doktor kontrolünde, ek rahatsızlıklar dikkate alınarak tüketilmesi gerekir. Eğer tüm eksikler giderildiği halde problem varsa, sistemi bozan kronik bir hastalık olup olmadığına bakılıp tedavisi yapılmalıdır.Özellikle de kronik akciğer, karaciğer hastalıkları ile tiroit sorunları bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebilir.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.