PİYASALAR

  • BIST 1009767.230.46%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bab'da ortak operasyon: 1 ton patlayıcı ele geçirildi
Bab'da ortak operasyon: 1 ton patlayıcı ele geçirildi

Bab'da ortak operasyon: 1 ton patlayıcı ele geçirildi

Jandarma ve MİT'in Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçe merkezinde DEAŞ terör örgütüne yönelik ortak operasyonunda 1 ton patlayıcı ele geçirildiği açıklandı.

A+A-

Jandarma İstihbarat birimleri ile MİT’in yaptığı ortak çalışma neticesinde, Suriye’de ve Türkiye’de birçok bombalı eylem yapmayı planlayan DEAŞ’lı teröristler, yurt içine giremeden ve eylem yapma fırsatı bulamadan Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçe merkezinde bomba düzenekleri ile birlikte yakalandı.

El Bab şehir merkezinde DEAŞ'ın bir bomba imalathanesinin bulunduğu bilgisi üzerine jandarma istihbarat birimleri ve MİT tarafından bugün, söz konusu bomba imalathanesine, jandarma patlayıcı madde uzmanlarının nezaretinde yerel güvenlik güçleri ile birlikte operasyon düzenlendi.

1 ton patlayıcı ele geçirildi

Bomba imalathanesinde yapılan aramada; cep telefonu, telsiz, mekanik zamanlayıcı, kütleye duyarlı, sarsıntıya duyarlı ve elektronik kart ile patlatılma özelliği olan toplam 80 adet EYP düzeneği ve bu düzeneklerde kullanılan içinde dinamit lokumu ve fabrikasyon patlayıcıların da bulunduğu yaklaşık 1 ton patlayıcı ele geçirildi.

Ayrıca düzenlenen operasyon ile patlayıcı yapımında kullanılan 833 adet elektrikli fünye, 300 adet batarya ile 480 adet EYP düzeneği hazırlanabilecek diğer malzeme ve canlı bomba yelekleri bulundu.

Ele geçirilen malzemelerin incelenmesi neticesinde, DEAŞ terör örgütünün bomba yapımında bilinen her türlü tekniği kullandığı ve yapılan operasyonla birçok büyük ve kanlı saldırının önlendiği bilgisi de alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.