PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2307.5151.39%
  • DOLAR32.3420.28%
  • EURO35.0710%
  • STERLİN40.9690.47%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. "Ayla" filmi New York'ta
"Ayla" filmi New York'ta

"Ayla" filmi New York'ta

Türk-Kore dostluğunu geliştirmek amacıyla Türk toplumunun önde gelen kişi ve kurumları tarafından organize edilen film gösterimi, New York'taki 480 kişilik SVA Theatre'de yapıldı.

A+A-

"Ayla" filmi New Yorkta izleyiciyle buluştu

Kore Savaşı'nda bir Türk askerinin Koreli kimsesiz bir kız çocuğunun bakımını üstlendiği gerçek hikayeden esinlenen "Ayla: Savaşın Kızı" filmi New York'ta sinemaseverlerle buluştu.

Gösterim için New York'taki Türk ve Güney Kore Başkonsolosluklarından üst düzey yetkililerin yanı sıra Kore gazileri ve Türkiye, ABD ve Güney Kore toplumlarından çok sayıda izleyici salonu doldurdu.

Kore'de şehit düşen askerler için saygı duruşu ve Türk, Kore ve Amerikan milli marşlarının okunmasıyla başlayan programda konuşan Türkiye'nin New York Başkonsolosu Alper Aktaş, Türk ve Kore toplumunu bir araya getiren ve derin dostluğunu hatırlatan Ayla filminin gösterimini organize edenlere teşekkür etti.

Aktaş, "Bu filmde savaştan dolayı acı çeken binlerce çocuktan birinin hikayesini göreceğiz. Ancak bu film, bize dünyada, en zor zamanlarda dahi büyük işler başaran iyi insanların da olduğunu gösterecek" dedi.

"Türk askerine minnetlerimi sunmak istiyorum"

Güney Kore'nin New York Başkonsolosu Hyi-Sung Park da Kore-Türk dostluğu için Ayla filminin ilham verici bir çalışma olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu film vesilesiyle, Kore halkı adına, Kore'de savaşan Türk askerine ve devletine, Kore halkının en zor zamanında yanında olduğu için buradan tekrar minnetlerimi sunmak istiyorum." 

Gösterimin organizatörlerinden İbrahim Kurtuluş da film ile omuz omuza çarpışan iki ülke kahramanlarını anmayı amaçladıklarını belirterek, "Projeyi de tamamen gönüllü olarak çalışan bir ekiple hayata geçirdik. Filmde sponsorlardan ve izleyicilerden gönüllü olarak yapılan bağışlardan elde ettiğimiz geliri de şehit ve gazi ailelerine bağışlayacağız" dedi.

2016'da çekilen, 2017'de gösterime giren ve Türkiye'nin Oscar ödüllerinde Yabancı Dilde En İyi Film kategorisi için aday adayı olarak seçtiği ''Ayla'' filmi, Kore Savaşı sırasında bulduğu 5 yaşındaki kimsesiz kızın bakımını üstlenen Astsubay Süleyman Dilbirliği ile Ayla adını verdiği bu kız çocuğunun gerçek hikayesini anlatıyor. 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.