PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avustralya'da İslam karşıtı ırkçı örgüte milyon Euro'luk bağış!
Avustralya'da İslam karşıtı ırkçı örgüte milyon Euro'luk bağış!

Avustralya'da İslam karşıtı ırkçı örgüte milyon Euro'luk bağış!

Die Presse gazetesinin yer verdiği haber doğrultusunda, Kimlikçiler Hareketi üyeleri ve bu topluluğa ait 3 dernek ile bir işletme hakkındaki mali ceza davası duruşmasında, ırkçı oluşum üyeleriyle yan kuruluşlarının hesap işlemleri ve yapılan yardımların gün yüzüne çıkartıldığı iddia edildi. Bağışçılar arasında ordu mensupları, siyasetçiler, yazarlar ve profesörlerin bulunurken, Suriye asıllı “İslam Uzmanı” olarak televizyon programlarına katılan Laila Mirzo olması dikkat çekti.

A+A-

Avusturya’da ırkçı, mülteci ve Müslüman karşıtı "Kimlikçiler Hareketi", aralarında ordu mensupları, siyasetçiler, yazarlar ve profesörlerin de bulunduğu geniş bir kesimden 1 milyon 130 bin Euro yani 7 milyon 378 bin 900 Türk Lirası yardım toplandığı söylendi. Die Presse gazetesinin yer verdiği habere göre, “Kimlikçiler Hareketi” üyeleri ve bu topluluğa ait 3 dernek ile beraberinde bir işletme hakkında ki mali ceza davası duruşmasında, ırkçı oluşum üyeleriyle yan kuruluşlarının hesap işlemleri ve yapılan yardımların gün yüzüne çıkartıldığı açık bir dille söylendi.

vsdvsdvsd-001.jpg

Üst düzey bürokratlarda bağış yapmış

AA'da yer alan habere göre haberde, ırkçı gruba düzenli bağışta bulunan kişilerin listesinin de ortaya çıkartıldığı belirtilerek, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi'nden (FPÖ) siyasi isimler başta olmak üzere çok sayıda doktor, avukat, üniversite profesörü, ordu ve polis mensubunun da listede yer aldığı ifade edildi.

dgvfrdvc-001.jpg

İslam uzmanı da bağış yapanlar arasında

Özellikle Avusturya kamuoyunun yakından tanıdığı, Suriye asıllı "İslam Uzmanı" olarak televizyon programlarına katılan Laila Mirzo’nun da ırkçı oluşuma aylık yardımda bulunanlar listesinde adının yer alması dikkati çekti. İslam ve Müslümanlara yönelik olumsuz görüşleriyle bilinen Mirzo’nun ırkçı, mülteci ve Müslüman karşıtı bir gruba finansal destekte bulunması, Avrupa’da kimi Ortadoğu kökenli isimlerin Müslümanlara karşı bilinçli olarak kullanıldığı yorumlarına yol açtı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.