PİYASALAR

  • BIST 1009008.052.29%
  • ALTIN2278.0040.1%
  • DOLAR32.3110.17%
  • EURO35.047-0.15%
  • STERLİN40.9140.22%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa Komisyonu'nda Türkiye teklifi
Avrupa Komisyonu'nda Türkiye teklifi

Avrupa Komisyonu'nda Türkiye teklifi

Avrupa Komisyonu'na şantaj gibi bir Türkiye teklifi sunuldu.

A+A-

Kıbrıs açıklarında sondajlama faaliyetlerine devam etmesi halinde Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında üst düzey iletişiminin büyük bir kısmını askıya alabilir ve sağladığı fonların akışını durdurabilir. Bu iki öneri, bugün Avrupa Birliği üyesi ülkelerin temsilcilerinin Brüksel’de düzenledikleri toplantıda öne sürülen ve önümüzdeki Pazartesi günü üye devletlerin dışişleri bakanları tarafından uygulamaya konması hedeflenen tekliflerden bazıları. Tartışılan fikirlerin uygulamaya koyulması halinde, önümüzdeki yıl Avrupa Yatırım Bankası tarafından Türkiye’ye yapılacak yardımlarda 146 milyon euro ile sınırlandırabilir.

TÜRKİYE'Yİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAK İSTİYORLAR

Avrupa Komisyonu’nda sunulan teklifte, Avrupa Birliği’nin “Türkiye’nin devam eden ve başlayacak olan ‘yasa dışı’ sondaj çalışmaları ışığında Kapsamlı Hava Taşımacılığı Anlaşması ile ilgili devam eden müzakereleri askıya almaya ve bu süreçte üst düzey temaslarda yeni adımlar atmama kararı alacağı” yazıyor. Metnin devamında, “Avrupa Konseyi, komisyonun üyelik öncesi AB fonlarını Türkiye'ye aktarımında 2020 yılından itibaren azaltma teklifini destekliyor. Avrupa Yatırım Bankası, özellikle devlet destekli borçlar, borç verme faaliyetlerini gözden geçirecektir” deniliyor.

SİYASİLERİN ZİYARETİ ENGELLENECEK

Avrupa Komisyonu tarafından sunulan teklif, tüm devlet liderleri ve bakanlık seviyesindeki ziyaretlerin askıya alınmasını içeriyor. Konunun hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen Avrupalı diplomat, birliğin dış ilişkiler servisinin üye devletlere Türkiye ile üst düzey temaslardan sakınmalarını tavsiye edebileceğini söyledi. Avrupalı diplomat, “Türkiye’nin derin denizlerde hidrokarbon keşif ve üretim sektörü, firmaları ile bireyleri hedef alabilir. Gerçi bu konular Avrupa Komisyonu’nun sunduğu teklifte henüz konuşulmadı” diyerek sınırları çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.