PİYASALAR

  • BIST 1009722.090.8%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa Birliği diplomatlarının mesajları hacklendi
Avrupa Birliği diplomatlarının mesajları hacklendi

Avrupa Birliği diplomatlarının mesajları hacklendi

ABD'li bir siber güvenlik firması, Avrupa Birliği (AB) diplomatlarının binlerce mesajının hackerler tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

A+A-

Merkezi ABD'nin California eyaletinde yer alan Area 1 Security adlı siber güvenlik firması, AB’li diplomatların ABD Başkanı Donald Trump’tan küresel ticarete kadar çeşitli konulara ilişkin binlerce mesajın hackerlar tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

Hackerların Çin Halkının Kurtuluş Ordusu için çalıştıklarını iddia eden firmanın kurucu ortağı Blake Darche, "Keşfettiğimiz kısmın hackleme operasyonunun küçük bir parçası olduğunu tahmin ediyoruz." dedi. 

Trump ve Putin görüşmesine dair mesajlar ortaya çıktı

Avrupalı diplomatların gizli olduğu bilinen ancak hackerlar tarafından ele geçirilen mesajları, ABD Başkanı Donald Trump ile Rus mevkidaşı Vladimir Putin arasında Temmuz ayında gerçekleştirilen zirveyi en azından Putin açısından “başarılı” olarak tanımladıklarını ortaya koydu.

Ele geçirilen bir başka mesajda ise bu yılın başında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Avrupalı yetkililer arasında gerçekleştirilen özel bir toplantıya ilişkin ayrıntıların yer aldığı ifade edildi.

Avrupalı yetkililer, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada özel ve gizli olarak işaretlenen bilgilerin hackerlardan etkilenmediğini kaydetti. Öte yandan Birleşmiş Milletler de dâhil olmak üzere bir dizi başka kurumun da ihlalden etkilendiği ve olayın ortaya çıktığı tarihten beri kurumların uyarıldığı bildirildi.

“Olayın Çin hükümetine bağlı olduğundan kuşku yok”

Konu ile ilgili açıklama yapan bir uzman, hackerların kullandığı yöntemin daha önce Çin ordusu tarafından kullanılanlara benzediğini söyledi. Uzman, “Çin’in 10 yıllık siber saldırılarından sonra bu saldırının da Çin hükümetine bağlı olduğundan kuşku yok” dedi.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.