PİYASALAR

  • BIST 1009479.97-0.47%
  • ALTIN2496.5790.5%
  • DOLAR32.60.14%
  • EURO34.7970.09%
  • STERLİN40.601-0.1%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Atilla Türker Yenikapıhaber'e konuştu: Beşiktaş hükmen kazanmalıydı...
Atilla Türker Yenikapıhaber'e konuştu: Beşiktaş hükmen kazanmalıydı...

Atilla Türker Yenikapıhaber'e konuştu: Beşiktaş hükmen kazanmalıydı...

Deneyimli spor yazarı Atilla Türker, Türk futbolunda son dönem dönemde giderek artan şiddetle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türker, yarıda kalan Fenerbahçe Beşiktaş derbisine ilişkin "Hükmen 3-0 Beşiktaş’ın lehine tescil edilmeliydi." dedi.

A+A-

Spor medyasında araştırmacı gazetecilik denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan deneyimli spor yazarı Atilla Türker, yenikapıhaber.com'dan N.Asuman Özer'in sorularını yanıtladı.

İşte Atilla Türker'in Türk futbolu hakkında çarpıcı tespitleri:

Türkiye Kupası'nda oynana Fenerbahçe Beşiktaş maçı yarıda kaldı. TFF'nin derbiyle ilgili kararını nasıl yorumluyorsunuz? Size göre TFF doğru karar verdi mi? Operasyon iddiasına katılıyor musunuz?

Bana göre hükmen 3-0 Beşiktaş’ın lehine tescil edilmeliydi. Fakat aksi yönde görüş bildiren hukukçuların olduğunu da belirtmek gerekir. “Futbol federasyonu, siyasi iradeden gelen bazı mesajlar doğrultusunda bu kararı aldı” şeklinde iddialar da var.

Hemen her derbi maçında kavga eksik olmuyor? Yıllardır bu soruna neden çözüm bulunamadı?

Başta kulüp yöneticileri ve medya olmak üzere belli kesimler bu işi adeta kan davası haline getirdiler. Kışkırtıcı demeçler ve yaklaşımlar sonucu insanlar öfkelerini tribünde çıkartmaya başladı. Gerekli önlemler ve cezalar uygulandığı taktirde olaylar önemli ölçüde azalır.

Passolig uygulaması sayesinde tüm seyirciler biliniyor, 6222 sayılı yasa var. Bunlar uygulanmıyor mu yoksa yasa yetersiz mi? Passolig işe yaramıyor mu?

Yasa yeterli... Ama uygulama yetersiz. Yasalar gerekli şekilde uygulansaydı futbol teröristleri statlara bu derece kolay giremezdi.

Hakem hataları ve futbola dışarıdan müdahale konusundaki görüşleriniz nelerdir? Hakemler sizce kötü niyetli mi?

Hakemlerin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Ama aşırı baskı karşısında dik duramıyorlar. Etkileniyorlar ve yetersiz kalıyorlar.

Kulüplerin milyarlık borçları hakkındaki görüşleriniz nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu, kulüp yöneticileridir. Kulüpleri çok kötü yönettikleri için borç batağı oluştu. Tabii kötü yönetim kadar kötü niyetli yöneticiler de var.

3 büyükler gerçekten de korunuyor mu?

Üç büyükler aşırı derecede korunuyor. Federasyona, hakemlere ve medyaya yönelik müthiş baskı yaptıkları için çoğu zaman istediklerini elde ediyorlar. Çok büyük güce sahip oldukları için belli kişi ya da kuruluşlar hiç direnemiyor.

TFF, PFDK ve MHK'nin çalışmaları hakkında neler söylersiniz? Özellikle MHK hakkında çok fazla eleştiri yapılıyor...

TFF’nin tüm kurullarında büyük kulüplerin belli isimleri yer alıyor. Büyük kulüpler tarafından ismen yerleştiriliyorlar. Durum böyle olduğu için de çoğu zaman adil kararlar değil, istenilen kararlar çıkıyor.

Avrupa'nın en büyük 6.ligiyiz ama sportif başarı parmakla gösterilir. Nerede hata yapılıyor?

Üretmiyoruz. Alt yapıya eğilmiyoruz. Özellikle yayıncı kuruluştan gelen çuval dolusu para, içi geçmiş yabancı futbolculara kaptırılıyor. TFF ve kulüpler son derece kötü yönetildiği için, herkes günü kurtarmaya çalışıyor. Yarınlarda çok daha kötü tablolar ortaya çıkabilir.

VAR sistemini destekliyor musunuz?

Desteklemiyorum. Ama dünya futbolu o yöne gidiyor. Bizde de önümüzdeki sezon uygulanacak. Olaylar ve tartışmalar bizde daha da artar diye düşünüyorum.

N.ASUMAN ÖZER/YENİKAPIHABER.COM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.