PİYASALAR

  • BIST 1009530.470%
  • ALTIN2484.9010.54%
  • DOLAR32.5020.19%
  • EURO34.8470.41%
  • STERLİN40.6210.14%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Asuman Erdoğan'dan yenikapihaber.com'a özel açıklamalar: Kaşıkçı cinayeti kınandı
Asuman Erdoğan'dan yenikapihaber.com'a özel açıklamalar: Kaşıkçı cinayeti kınandı

Asuman Erdoğan'dan yenikapihaber.com'a özel açıklamalar: Kaşıkçı cinayeti kınandı

Türkiye'nin dönem başkanlığını yaptığı APA'da konuşan Asuman Erdoğan, Asya Parlamenterler Asamblesi 11. Genel Kurulu ile ilgili yenikapihaber.com'a yaptığı açıklamada, "Çok önemli kararlar alındı. Bu önemli kararlar için bir İstanbul bildirisi yayınladık. Bu bildiride çok önemli konulara değinildi. Bu bildirinin başında özellikle Türkiye açısından çok önem arz eden Kaşıkçı cinayetinin kınanması vardı. Diğer tarafta Rohingya ve Yemen'deki insani dramlardan bahsedildi." ifadelerine yer verildi.

A+A-

Asya Parlamenterler Asamblesi 11. Genel Kurulu İstanbul'da gerçekleşti. 

foto1.jpg.jpeg

Asya Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, yenikapihaber.com'a yaptığı açıklamada, "Ben bu görevi yerine getirmeye çalıştım. Yaklaşık 22 ülkeden katılımcılar vardı. İçlerinde meclis başkanı, meclis başkanvekilleri vardı. Bu ülkelerle devam eden bir sürecimiz vardı. Çünkü daha öncede yaklaşık 2006 yılından beri asamble aktif bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Çok önemli kararlar alındı. Bu önemli kararlar için bir İstanbul bildirisi yayınladık. Bu bildiride çok önemli konulara değinildi. Bu bildirinin başında özellikle Türkiye açısından çok önem arz eden Kaşıkçı cinayetinin kınanması vardı. Diğer tarafta Rohingya ve Yemen'deki insani dramlardan bahsedildi. Bunlara karşı gerekli tedbirlerin alınması konularına değinildi." dedi.

foto2.jpg.jpeg

"TÜRKİYE'YE BAKIŞ AÇISI OLDUKÇA GÜZEL"

"Yine her zaman çok duyarlı bir kuruluş olan APA Filistinlilerin yaşadığı sıkıntılara Kudüs'ün İsrail tarafından başkent ilan edilmesi yönündeki tepkilerini dile getirdi ve Filistin halkının yanında olduğunu dile getirdi." diyen Asya Parlamenterler Asamblesi Başkanı Asuman Erdoğan Amerika'nın büyükelçiliğini Kudüs'e taşınmasının kınandığını da belirti. 

foto3-002.jpg

erd2.jpg

Erdoğan açıklamasında, "Buradaki ülkelerin Türkiye'ye bakış açısı oldukça güzel. Olumlu bir bakış açısı var. Büyük çoğunluğunun Türkiye'ye karşı bir kendilerini örnek aldığı bir ülke olarak görüyorlar. Bu çok güzel. Bütün çalışmalarda da Türkiye'nin yer ayrı. Alınan kararlarda Türk delegasyonunun yeri çok önem arz ediyor. Genelde etkin ülkeler arasında Çin, Rusya, Pakistan, Bangladeş, Hindistan var. Kendi aralarında sıkıntı olmasına rağmen bu toplantılarda ortak noktalara varılması oldukça anlamlı. İnşallah bundan sonra da Türkiye'yi en güzel şekilde temsil edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

a1.jpg

foto4.jpg

 

"DESTEKLERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Erdoğan, "Bir sonraki dönem başkanı Pakistan olacak. Pakistan'da da dostluk ve kardeşlik çizgimizin ölçüsünde desteklerimiz ve yardımlarımız birbirimizle istişarelerimiz devam ediyor. APA'yı daha güçlü hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. APA'nın birçok uluslararası kuruluşta olduğu gibi daha güçlü özellikle Asya Parlamentosu'na doğru gidişini sağlama yönünde desteklerimiz devam ediyor. Elimizden geleni yapacağız. Özellikle burada kadın temsilciler, kadın vekillerin, kadın senatörlerin yer alması çok umut verici kadınlar açısından. Çok etkin kadın yöneticiler var. Oldukça etkin fikirleri var. Kadının temsili açısından da bu önem arz ediyor. İçlerinde en çok Müslüman ülke olduğu kuruluş aslında APA. Bu anlamda da güzel bir gelişme bu. İnşallah devamını da getireceğiz, çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Özellikle burada Meclis Başkanımız Binali Yıldırım'a TBMM'ye gösterdiği konukseverlik bize sunduğu imkanlar için teşekkür ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman yanımızda oldu. Güzel bir program oldu. Bitişi de güzel bir Boğaz turuyla tamamladık." açıklamalarında bulundu.

erd1.jpg

"TÜRKİYE'Yİ TAKDİR EDİYORUM"

Endonezya Temsilciler Meclisi Dr. Nurhayati Ali Assegaf da, İstanbul'da düzenlenen Asya Parlamenterler Asamblesi 11. Genel Kuruluy ile ilgili yenikapihaber.com'a çok özel açıklamalarda bulundu. APA Başkanı Asuman Erdoğan'ın konuşmasını başarılı bulduğunu ve tebrik ettiğini belirten Assegaf açıklamasında, "Başkanın insanın kadın olmasından gururluyum. Türkiye'yi, kadınlara eşit şartlar verildiği için takdir ediyorum." dedi. 

Türkiye'ye ilk kez gelmediğini belirten Endonezya Temsilciler Meclisi Dr. Nurhayati Ali Assegaf, "Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin  "Bütün gazetecileri korumak için karar aldık. Çünkü demokratik zamanlarda basın özgürlüğü demokrasinin en önemli öğelerinden biridir. Bu yüzden gazeteciler her zaman korunmalıdır. Bu yüzden Kaşıkçı cinayetinin katilleri bulunması ve cezalandırılması gereklidir." açıklamalarında bulundu.

(Cemal Kaşıkçı cinayeti) Ülkesinde bu cinayet ne kadar tepki gördü? Ülke halkı bunu biliyor mu farkında mı?

- Uluslararası ajanslardan takip ettik. Seçim zamanı olduğu için ülke gündemiyle meşgulüz. Ama yine de benim için bu demokratik ülkelerde çözmemiz gereken en önemli problemlerden biri. Böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Erkek-kız, cinsiyet, inancı fark etmeden bunun bir daha terkrarlanmamasını istiyorum. Çünkü adalet olmadan dünyada barış olmayacağına inanıyorum. Özellikle 73. İnsan Hakları Kongerisi'ne yaklaştığımız için bu yüzden insan haklarına saygı duymalıyız. Bunları günlük hayatlarımızda da uygulamayız. 

Bu toplantının kazanımı ne oldu? Son olarak ne demek istersiniz?

- Asya Parlamenter Toplantısı olduğu için her etnik kökenden, dini inançtan, ırktan katılım çoğunluktaydı. Ekonomik büyümeyi gerçekleştirme istiyorsak ve barış istiyorsak herkesin insan haklarına saygı duymamız gerekli. Çünkü Asya'da içsel bir çok problemimiz var. Bu problemlerin hepsinin çözüme kavuşturulması lazım. Böylece refah, adalet ve mutluluk kazandırır.  Asya'da insan haklarına saygı göstererekten umarım Türkiye bu ekonomik büyümede lider olur.

a3.jpg

a2.jpg

foto5.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.