PİYASALAR

  • BIST 1009071.88-0.09%
  • ALTIN2324.3440.76%
  • DOLAR32.3620.12%
  • EURO34.924-0.3%
  • STERLİN40.922-0.28%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aslan'a evinde büyük şok! Galatasaray - Rizespor 2 - 2 maç özeti ve golleri izle
Aslan'a evinde büyük şok! Galatasaray - Rizespor 2 - 2 maç özeti ve golleri izle

Aslan'a evinde büyük şok! Galatasaray - Rizespor 2 - 2 maç özeti ve golleri izle

Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta heyecanı Galatasaray Çaykur Rizespor maçı ile devam etti. Maç fazlasıyla ikinci sıraya yükselme şansı yakalayan Aslan, 2-0 öne geçtiği maçta Çaykur Rizespor'a karşı üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

A+A-

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Galatasaray ile Çaykur Rizespor, Türk Telekom Stadyumu’nda bir araya geldi. Beşiktaş’ın Alanya’da puan bıraktığı haftada kazanarak dezavantajlı durumdan kurtulmak ve maç fazlasıyla ikinci sıraya çıkmak isteyen Aslan, 2-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve taraflar sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

ggggg-001.jpg

Galatasaray’ın gollerini 40’ta Garry Rodrigues ve 58’de Eren Derdiyok kaydetti. Türk Telekom Stadı’nda 2-0’dan geri dönmeyi başaran Çaykur Rizespor’un sayıları ise 67’de Umar Aminu’dan ve 80’de Braian Samudio’dan geldi. Galatasaray bu sonuçla 25 puana yükselip maç fazlasıyla Beşiktaş ve Trabzonspor’la eşit puanla 5. sırada kaldı. Çaykur Rizespor ise 11 puanla son sırada kalırken böylesi kritik deplasmanda aldığı puanla moral depoladı.

as-001.jpg

Galatasaray - Rizespor 2 - 2 maç özeti ve golleri izle

CEZALI VE SAKATLAR

Galatasaray’da cezalı olan teknik direktör Fatih Terim, yardımcı antrenör Hasan Şaş ve futbolcular Ryan Donk, Badou Ndiaye, Serdar Aziz ve Fernando Reges maçta görev yapamadı. Ayrıca sakatlıkları bulunan Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve ameliyat edilen Emre Akbaba da karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.

GALATASARAY - RİZESPOR MAÇI CANLI ANLATIM

GALATASARAY 2 - 2  RİZESPOR

MAÇ BİTTİ! Galatasaray, 2-0 öne geçtiği maçta kendi sahasında Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı.

93' DİREĞİ SIYIRDI! Sol kanattan topla birlikte içeri sokulan Samudio'nun yerden sert şutunda Muslera'yı geçen top direğin dibinden auta çıktı.

90' VAR İNCELEMESİ! Sağ kanattan ceza alanına sokulan Linnes, Abdullah'la girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Sarı-kırmızılıların yoğun şekilde penaltı itirazları oldu ancak kısa süreli bir VAR incelemesinin ardından oyun devam etti.

89' Maçın sonuna en az 4 dakika ilave edildi.

88' İki takımda da orta sahalar oyundan düştü. Hızlı ataklarla her iki ekip de gol bulmaya çalışıyor.

86' KAÇTI! Galatasaray sağ kanattan etkili geldi. Rodrigues'in ortasına arka tarafta Ömer Bayram gelişine voleyi vurdu, top üstten auta çıktı.

86' Oyuncu Değişikliği Sofiane Feghouli Maicon Pereira Roque

85' Çaykur Rizespor'da Boldrin yerini Matic Fink'e bıraktı.

81' Maçta son 10 dakikaya girilirken Rizespor'un golüyle birlikte büyük bir heyecan geldi.

80' GOL! Sol kanattan gelişen Rizespor atağında Umar ortasını yaptı, kafalardan seken topa arka direkte Samudio gelişine sert bir vuruş yaptı ve maça denge getirdi: 2-2

79' AZ FARKLA! Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta top direğin hemen yanından auta çıktı.

79' Oyuncu Değişikliği Jakub Brabec Süleyman Koç

77' Galatasaray atağında Abdullah'ın Feghouli'ye müdahalesi sonrası hakem faul kararı verdi. Galatasaray tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı.

77' Galatasaray'da Henry Onyekuru yerini Ömer Bayram'a bıraktı.

74'Galatasaray'ın Selçuk İnan'la rakip yarı alanın ortalarından kullandığı serbest vuruşta arka direğe açılan topu Rodrigues içeri çevirmek istedi ancak top ters taraftan auta çıktı.

73' Maçta son 20 dakikaya girilirken Galatasaray'ın üstünlüğü sürüyor.

71' GOL GEÇERSİZ! Rizespor'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda arka direğe açılan topa Samudio kafayı vurdu ve ağları sarstı. Ancak öncesinde hakem, Muslera'ya faul yapıldığını belirten düdüğünü çalmıştı.

71' Selçuk İnan orta alanda verilen faul kararı sonrası yoğun şekilde itiraz edince sarı kart gördü.

69' Çaykur Rizespor'da Orhan Ovacıklı yerini Koray Altınay'a bıraktı.

67' GOL! Sağ kanattan son çizgiye inen Orhan'ın ortasında savunmadan seken topu Vedat Muriç indirdi, Aminu Umar'ın gelişine sert vuruşunda top Muslera'nın kolunun altından ağlara gitti: 2-1

64' Rizespor ceza alanı içinde yaşanan büyük karambolde Eren ve Ozan topu kaleye yollayamadı. Ceza alanı dışına açılan topa Nagatomo sol ayağıyla gelişine vurdu, üstten aut...

64' Çaykur Rizespor'da Orhan Ovacıklı yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

62' Galatasaray taraftarı ikinci golün ardından tribünlerde büyük bir coşku yaşamaya başladı.

60' Rizespor atağında rakibini çekerek durduran Nagatomo sarı kart gördü.

58' GOL! Rodrigues'in pasıyla sol kanatta topu alan Nagatomo nefis bir orta kesti, ön direkte Eren Derdiyok'un kafa vuruşuyla top ağlara gitti: 2-0

55' MÜTHİŞ POZİSYON! Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında ceza alanında topu alan Onyekuru dönerek vuruşunu yaptı, kaleci Gökhan topu son anda  güçlükle çeldi.

53' Sol kanatta buluştuğu topla birlikte içeri sokulan Garry Rodrigues yayın gerisinden sert vurdu, top yandan auta çıktı.

51' Muslera'nın degajıyla savunma arkasında topu alan Rodrigues için ofsayt bayrağı kalktı.

50'  Galatasaray, ilk yarısını önde tamamladığı son 19 Süper Lig maçının 18'ini kazandı. Tek istisna, bu sezon 2-2 sona eren Fenerbahçe derbisi.

48' Çaykur Rizespor savunmasından gönderilen uzun topu Umar Aminu indirdi, savunmanın ters vuruşunda top kaleci Muslera'da kaldı.

46' Oyuncu Değişikliği Muğdat Çelik Martin Linnes

45' İkinci yarı başladı!

İlk yarı sona erdi! Galatasaray soyunma odasına 1-0 önde gidiyor.

47'Umar Aminu'nun şutunda top auta çıktı.

45' İlk yarının sonuna en az 4 dakika ilave edildi.

44' Henri Onyekuru ceza alanı sağ çaprazından çok sert bir şut çekti, kaleci Gökhan direk dibinde topu kontrol etti.

42' VAR İNCELEMESİ! VAR hakemleri, gol sonrası ofsayt incelemesi için Ali Palabıyık'a tavsiyede bulundu. Yardımcısıyla birlikte kenardaki ekrandan pozisyonu inceleyen Ali Palabıyık golü geçerli saydı.

40' Garry Rodrigues ligde 85 günlük gol hasretini dindirdi.

40' GOL! Savunmanın ters vuruşuyla Selçuk İnan bir anda topu önünde buldu. Onun pasında Onyekuru'nun topuğuyla vuruşunda savunmadan dönen topu Rodrigues çok sert bir vuruşla ağlara yolladı: 1-0

38' MÜTHİŞ RÖVEŞATA! Galatasaray'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrası ters tarafa açılan top yeniden içeri dolduruldu. Henry Onyekuru göğsüyle yumuşattığı topa nefis bir röveşata vurdu, Gökhan top son anda çeldi.

37' Sağ kanattan son çizgiye inen Mariano ortasını yapmak istedi, araya giren Abdullah topu kornere yolladı. Galatasaray için bir duran top şansı daha.

34' Tempo bir anda yeniden arttı. Top iki kale arasında oldukça hızlı bir şekilde gidip geliyor.

33' Ayağa paslarla rakip ceza alanına kadar ilerleyen Galatasaray'da Selçuk İnan yayın gerisinden sert vurdu, Gökhan üzerine gelen topu tek hamlede kontrol etti.

31' Rizespor baskı kurdu. Çok adamla çıkan Karadeniz ekibinde Samudio ceza alanı dışından sert vurdu, top kaleci Muslera'da kaldı.

28' Oyun hareketlendi. Galatasaray hızlı atağında ceza alanına girerken Rodrigues vurdu, savunmadan dönen topu Muğdat kaleye yollamak istedi. Bu kez Saadane topu kornere yolladı.

27' NET FIRSAT! Rizespor'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kafayla indirilen topa kale alanı içinde Vedat Muriç dönerek voleyi vurdu, az farkla yandan auta çıktı.

26' Rizespor çok adamla Galatasaray yarı sahasına yerleşti. Sarı-kırmızılılar topu rakip yarı alana taşıyamıyor.

23' Çaykur Rizespor oyuna ortak olmayı başardı. Galatasaray bu bölümde ilk dakikalarda olduğu kadar etkili hücum edemiyor.

19' Mücadelede ilk 20 dakika geride kalıyor. Tempo yüksek ancak henüz gol sesi çıkmadı.

18' Sol kanattan yapılan ortada topu göğsüyle Samudio'nun önüne indiren Vedat Muriç için ofsayt bayrağı kalktı.

17' Galatasaray'ın ilk dakikalardaki yoğun baskısı bu anlarda yerini kontrollü bir oyuna bıraktı.

15' Boldrin'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda arkaya seken topa Samudio kafayı vurdu, yandan aut...

13' YİNE KAÇTI! Savunmanın hatasıyla ceza alanı içinde topu alan Onyekuru bekletmeden pasını çıkardı. Penaltı noktası hizasındaki Rodrigues bomboş durumda vuruşunu yaptı ancak top farklı şekilde üstten auta gitti.

13' Konuk ekip çıkarken çok fazla top kaybı yapıyor. Galatasaray da kaptığı topları değerlendirmeye çalışıyor.

10' Karşılaşmada ilk 10 dakika golsüz eşitlikle geçiliyor. Bu bölüme kadar oyunun tek hakimi Galatasaray.

9' Galatasaray maça inanılmaz bir baskıyla başladı. Çaykur Rizesporlu oyuncular topu rakip yarı alana taşımakta hayli zorlanıyor.

7' GÖKHAN ÇIKARDI! Galatasaray ön alandaki baskı sonrası kaptığı topla etkili çıktı. Onyekuru'nun ceza alanına girmeden çektiği sert şutta Gökhan topu direk dibinden kornere yolladı.

6' Galatasaray sol kanattan üst üste etkili ataklar geliştiriyor. Bu kez Nagatomo'nun ortasında Eren'i geçen topu Gökhan çıktı ve aldı.

5' TEHLİKE! Maçtaki ilk etkili pozisyon Galatasaray'dan geldi. Onyekuru'nun pasıyla ceza alanı sol çaprazında topu alan Rodrigues'in plasesinde Gökhan topu son anda kornere çeldi.

4' Rizespor'da Samudio, Galatasaray'da da Ahmet Çalık hava topu mücadeleleri sonrası sakatlık yaşıyor. İki oyuncunun tedavileri nedeniyle oyun duraklıyor.

3' Maç oldukça gergin başladı. İkili mücadelelerde sertliğin dozu bir hayli yüksek...

1'Rizespor etkili geldi. Umar'ın pasıyla savunma arkasına sarkan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Vedat Muriç için bayrak kalktı.

İlk düdük çaldı ve maç başladı!

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız....

İşte iki takımın ilk 11'leri...

GALATASARAY: Muslera, Ozan, Maicon, Ahmet, Nagatomo, Selçuk, Feghouli, Rodrigues, Muğdat, Onyekuru, Eren

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Orhan, Saadane, Brabec, Mehmet, Abdullah, Boldrin, Umar, Petrucci, Samudio, Vedat

Galatasaray Rizespor Maçı kaç kaç gibi aradığınız bilgilere maçın başlaması ile birlikte buradan ulaşabilirsiniz...Galatasaray ile Çaykur Rizespor yarın oynayacak maçla birlikte Süper Lig'de 35. kez karşı karşıya gelecek. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılıların 23'e 5 üstünlüğü bulunuyor. Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray, yarın saat 19.00'da Türk Telekom Stadyumu'nda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Ligde geride kalan 14 haftada sarı-kırmızılılar; 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi sonucunda topladığı 24 puanla dördüncü sırada bulunuyor. Mavi-yeşilliler ise 1 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 yenilgi sonrasında aldığı 10 puanla son basamakta yer alıyor. İşte mücadeleye ait detaylar...

35. randevu

İki takım Süper Lig'de bugüne kadar 34 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda Galatasaray sahadan 23 kez galip ayrılırken, Rizespor ise rakibini 5 kez yenebildi. 6 maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Sarı-kırmızılıların 78 golüne, yeşil-mavililer 31 golle karşılık verdi.

İki yıl sonra Rize'yi İstanbul'da ağırlayacak

Galatasaray, bu yıl Süper Lig'e dönen Çaykur Rizespor ile Türk Telekom Stadyumu'nda iki yıl sonra rakip olacak. 17 Eylül 2016'da İstanbul'da oynanan maçı sarı-kırmızılılar 2-0 kazanmıştı. O sezonun ikinci yarısında 18 Şubat 2017'de Rize'de oynanan müsabaka ise 1-1 eşitlikle sona ermişti.

Son 6 haftada 1 galibiyet

Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapan ve 8 haftada 6 galibiyet çıkaran Galatasaray, daha sonra oynadığı 6 haftada sadece 1 kez kazanabildi. Bu süreçte deplasmanda Kayserispor'u yenen sarı-kırmızılılar, Bursaspor, Fenerbahçe ve A. Konyaspor ile berabere kalırken, E. Yeni Malatyaspor ve Beşiktaş'a ise mağlup oldu.

Evinde 3 maçtır kazanamıyor

Süper Lig'de geçtiğimiz sezon evinde sadece 1 kez berabere kalan Galatasaray, bu sezon ise ligde 14 hafta geçmesine rağmen 3 kez beraberlik aldı. Ligde sahasında oynadığı son 3 karşılaşmadan beraberlikle ayrılan sarı-kırmızılılar bu seriyi Rizespor karşısında bitirmek istiyor.

Galatasaray'da 7 eksik

Galatasaray'da Serdar Aziz, Badou Ndiaye ve Ryan Donk kırmızı kart cezasından, Fernando da sarı kart cezasından dolayı yarınki maçta oynayamayacak. Sarı-kırmızılılarda ayrıca Emre Akbaba, Younes Belhanda ve Sinan Gümüş'ün sakatlıkları devam ediyor. Teknik Direktör Fatih Terim ile Yardımcı Antrenör Hasan Şaş'ın da Fenerbahçe derbisinden aldığı cezalar sürüyor.

Ozan Kabak sınırda

Çaykur Rizespor maçı öncesinde Galatasaray'da 1 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılıların genç futbolcusu Ozan Kabak, Rizespor karşısında sarı kart görmesi halinde gelecek hafta deplasmanda oynanacak M. Başakşehir maçında takımını yalnız bırakacak.

Düdük Ali Palabıyık'ta

Mücadeleyi hakem Ali Palabıyık yönetecek. Palabıyık'ın yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Serkan Olguncan yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Abdülkadir Bitigen görev alacak. Ankara bölgesi hakemi olan Ali Palabıyık, daha önce 18 kez Galatasaray'ın oynadığı resmi maçlarda görev aldı. Palabıyık'ın yönettiği 18 maçta sarı-kırmızılılar 9 galibiyet elde ederken, 5 kez sahadan mağlup ayrıldı. Kalan 4 maç ise beraberlikle sona erdi.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.