PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2308.5231.43%
  • DOLAR32.3140.23%
  • EURO35.047-0.05%
  • STERLİN40.9010.28%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Asgari ücrete ara zam sinyali: Sadece enflasyon farkı değil...
Asgari ücrete ara zam sinyali: Sadece enflasyon farkı değil...

Asgari ücrete ara zam sinyali: Sadece enflasyon farkı değil...

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, temmuzda “asgari ücrete zam” işareti verdi. Bilgin, “Sadece enflasyon farkı değil, daha kapsamlı düzenlemelerin hazırlığındayız” dedi. 3600 ek göstergenin ay sonu tamamlanacağını belirten Bilgin, EYT için de, “Hepsi önümüzde. Dosyaları adım adım açıyoruz” ifadesini kullandı.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanları enflasyona karşı koruyacaklarını belirterek, “Temmuz ayında sadece enflasyon farkı değil emekçilerin karşılaştıkları bu enflasyon tahribatına karşı daha kapsamlı korunmasını sağlayacak düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim” diye konuştu.

TEMMUZ ZAMMI İÇİN HAZIRLIK YAPIYORUZ

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası tarafından dün Ankara’da düzenlenen “Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi”nde konuşan Bilgin, gazetecilerin kendisine sürekli “Enflasyon yüksek. Bu şartlar karşısında ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusunu yönelttiğini belirtti. Enerji maliyetlerinin enflasyon üzerindeki etkisine değinen Bilgin, “Bunlara karşı çalışanlarımızı, emekçilerimizi koruyacağız. Dolayısıyla önümüzde temmuz ayında biliyorsunuz sadece enflasyon farkı değil emekçilerin karşılaştıkları bu enflasyon tahribatına karşı daha kapsamlı korunmasını sağlayacak düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece çalışanlarımızın mı? Kamu çalışanları, memurlar, işçilerimizle değil aynı zamanda emeklilerimizle ilgili hazırlıklarımız var. Onları da koruyacağız. Onlara karşı da sorumluluğumuz var” dedi.

KAYNAK: HABER7

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.