PİYASALAR

  • BIST 1009059.382.87%
  • ALTIN2295.0980.85%
  • DOLAR32.3140.18%
  • EURO35.1150.02%
  • STERLİN41.0680.58%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Arslan: “En Büyük Toplu İş Sözleşmesini İmzalıyoruz”
Arslan: “En Büyük Toplu İş Sözleşmesini İmzalıyoruz”

Arslan: “En Büyük Toplu İş Sözleşmesini İmzalıyoruz”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 17 Eylül 2021 tarihinde Konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Bursa İnsan Kaynakları Taahhüt, Eğitim, Danışmanlık Hizmetleri, İmar İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti (BİNTED) arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine katıldı.

A+A-

İmza törenine HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan , Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Adana Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ahmet Zenbilci, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, HAK-İŞ Bursa İl  Başkanı Mustafa Yavuz, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Güven-Sen Sendikası Genel Başkanı Ömer Yılmaz ve sendikaların Bursa İl Başkanları, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcıları, sendika üyeleri , basın mensupları ve davetliler katıldı.  

“Bursa’da 35 Yıllık Mücadelemiz Bir Çınar Gibi Büyüdü”

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in Bursa’daki tarihi yürüyüşünün 35 yıl önce başladığını kaydeden Arslan, “Tam 35 yıl önce Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde başlattığımız mücadelemizin nasıl bir çınar gibi dal budak saldığını, şu kalabalıkla bir kez daha müşahede ediyoruz. O günden bugüne hizmet veren bütün kardeşlerimize, bu mücadelede bizimle birlikte yürüyen bütün sendikacı dostlarımıza, hayatını kaybeden ve bugün aramızda bulunmayan kardeşlerimizi de rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.

“En Büyük Toplu İş Sözleşmesini İmzalıyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin 35 yıllık mücadelemizin en önemli kilometre taşı olduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu: “Her sokakta, her caddede, her binada emeği ve alın teri olan sizler için toplu iş sözleşmesinin en iyisinin yapılması için büyük çaba sarf ettik. Burada bulunan konuklarımız bu toplu iş sözleşmesinin masada barış içerisinde sonuçlanmasında büyük katkılar sağladılar. Bugün burada belediyelerde şirket işçileri için yapılmış en iyi toplu iş sözleşmesini imzalıyoruz. İşine ve aşına sahip çıkan hiçbir arkadaşımız asla işini ve aşını kaybetmeyecektir. İşçilerimiz, iş güvencesiyle geleceğe umutla bakacaktır. Bu şehir tarihi bir şehir, bir başkent. Bu başkentin hak ettiği yere ve hedefe ulaşması için bizde canla başla çalışacağız.”

“Bursa İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 35 yıllık mücadelesinde Bursa’nın ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirten Arslan, “Bursa’nın geleceği için hangi adımlar atılacaksa o adımları atmaya, destek olmaya devam edeceğiz. Bugün de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımızın vizyonuna, gelecek için ortaya koyduğu hedeflerine ve şehrin geleceğe taşınması noktasındaki çabalarına bizlerde destek ve yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Üyelerimizin gösterdiği birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Arslan, “Sizlerin alın teri ve emeğinizin karşılığını almak adına gösterdiğiniz sabra, liyakate, dirence ve bu konudaki birlikteliğinize teşekkür ediyorum. Dostu, kardeşliği, dayanışmayı, işçi-işveren ilişkilerindeki kardeşliği tesis etmekte büyük bir çaba sarf ettiniz ve bugün o çabanın sonunda bu meydanda toplu iş sözleşmesini imzalıyoruz” diye konuştu.

Genel Başkan Arslan, toplu iş sözleşmesinin imzalanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Arslan, “Sayın başkanın çabalarını, gayretini, mücadelesini, Bursa için, milletimiz için, halkımız için nasıl çalıştığını biliyorum. Bu toplu iş sözleşmesi de aslında bunun bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Arslan, 27 Mayıs ve 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andı.

Başkan Mahmut Arslan, 57 yıl önce darbeciler tarafından idam edilen Eski Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı şehadetlerinin yıldönümünde saygı ve rahmetle andı.

Arslan, memleketimizin, milletimizin geleceği için kanlarını, canlarını veren başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle andı.

Bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını karşısında tüm dünyanın ve Türkiye’nin virüsün son bulması noktasında aşılama çalışmalarına ağırlık verdiğini belirten Arslan, “Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Pandeminin önümüze koyduğu zorluklar yanında, uluslararası ve ulus içinde bir kısım çevrelere karşı bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin en önemli aktörlerinden birisi de yerel yönetimlerimizdir. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız da mücadelesini sürdürüyor” dedi.

Aktaş: “Bursa Bizden Hizmet Bekliyor”

Bursa’nın, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise yapılan çalışmanın Türkiye’ye örnek olduğunu ve hata yapmamaya azami dikkat ettiklerini söyledi. Çok güzel sözleşmeye imza attıklarını söyleyen Aktaş, “Sadece Bursa için değil, bütün Türkiye için en iddialı sözleşmelerden birisi gerçekleşti. Süreçte emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Tüm çalışanlarımızdan kuvvetli bir söz istiyorum. Bursa bizden hizmet bekliyor. Canımızı dişimize takarak Bursa’nın her bir köşesine hizmet götüreceğiz. Yaptığınız her iş kıymetli ve değerli. Bizler insanların hayatına dokunuyoruz. Gönlünüzü, heyecanınızı, duanızı, emeğinizi eksik etmeyin. Bursa’ya ve çalışanlarımıza mahcup olmamak için bugünlere gelindi. Hayırlı uğurlu olsun. Allah mahcup etmesin” diye konuştu.

Törende HAK-İŞ Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz ve AK Parti Adana Milletvekili AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ahmet Zenbilci de birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.