PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Apple'dan tamir desteği geliyor
Apple'dan tamir desteği geliyor

Apple'dan tamir desteği geliyor

Apple, garanti dışı tamir yapan küçük işletmelerin orijinal parçalara erişimi kolaşlaştıracak.

A+A-

Teknoloji devi Apple, şimdiye kadar kendi teknik servisleri harici diğer tamir işetmelerine destek vermiyordu. Bu yüzden orijinal parça bulmakta zorluk çeken teknik servisler, orijinal olmayan iPhone parçaları kullanıyordu.

Dev şirket Apple, bağımsız tamir yapan işletmelerin resmi olarak iPhone parçalarına erişimini kolay hale getirdiği yeni bir program başlatmaya karar verdi. Apple'ın yayınladığı yeni 'Bağımsız Onarım Sağlayıcı Programı' sayesinde küçük tamir işletmeleri, Apple yetkili servislerinin kullandığı orijinal telefon parçalarına ulaşılabilecek.

Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da bulunan 20 farklı tamir işletmesinde söz konusu programı deneyen Apple, bu sayede iPhone'larda orijinal olmayan parça kullanılmasını engellemeye çalışacak.

Çalışanlar ücretsiz eğitilecek

Teknik servislerin ücretsiz olarak başvuru yapabileceği 'Bağımsız Onarım Sağlayıcı Programı', bazı ayrıcalıklara da sahip olacak. Programa başvuran tamir servislerindeki çalışanlar, Apple tarafından ücretsiz olarak eğitilerek sertifikalı Apple teknisyeni unvanına erişecek.

Apple, söz konusu program için hazırladığı internet sayfasında şu bilgiyi geçti:

''Bağımsız Onarım Sağlayıcı programı, iPhone'lar için garanti dışı onarım hizmeti sunmak isteyen şirketler için tasarlanmıştır. Başvurusu kabul edilen şirketler, iPhone ekranı ve pil değiştirme gibi çeşitli garanti dışı iPhone onarımları gerçekleştirmek için Apple orijinal parçalarına, araçlarına, eğitimine, servis kılavuzlarına, tanılamalara ve kaynaklara erişebilir.''

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.