PİYASALAR

  • BIST 1009129.90.55%
  • ALTIN2324.3830.76%
  • DOLAR32.3680.1%
  • EURO34.948-0.35%
  • STERLİN40.934-0.36%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Antibiyotik kadınların ömründen ömür alıyor
Antibiyotik kadınların ömründen ömür alıyor

Antibiyotik kadınların ömründen ömür alıyor

Sürekli antibiyotik kullanmak insan bedeni için sağlıklı bir durum değil. Bir süre sonra insan bedeni, artan antibiyotik direnciyke mücadele etmek zorunda kalıyor. Hatta kişi hastalansa bile kullandığı antibiyotik bir işe yaramamaya başlıyor.

A+A-

Merkezi Los Angeles'ta bulunan Amerikan Kalp Derneği, antibiyotiklerle ilgili bir araştırma yaptı. Araştırmada antibiyotiklerin gerekli dozda kullanılması gerektiği ve fazla kullanılan antibiyotiklerin zarar verdiği belirtildi.

KRONİK VE KALP HASTALIKLARINA YAKALANILABİLİR

Araştırmanın yazarlarından Lu Qi, konuyla ilgili olarak, "Antibiyotik kullanımı bağırsak mikrobiyomunu ve dengesini tamamen bozuyor. Bu ilaçların kronik hastalıkları ve ölümü nasıl etkilediği de açıkça araştırmalarda ortaya koyuluyor." diye konuştu.

ÖLÜM RİSKİNDE YÜZDE 27'LİK ARTIŞ YAŞANDI

2004- 2012 yılları arasında 37 bin kadın üzerinde bir araştırma yapıldı. Bu araştırmanın başında seçilen kadınların kalp ve kanser riski bulunmuyordu. Ancak 2 ay gibi uzun süre antibiyotik içen kadınların ölüm riskinin yüzde 27 gibi bir oranla arttığı görüldü. Ayrıca bu kişilerin kalp hastalıkları ise yüzde 58 oranında arttı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.