PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Ankara'da üçlü Suriye zirvesi (5. kez Suriye zirvesi)
Ankara'da üçlü Suriye zirvesi (5. kez Suriye zirvesi)

Ankara'da üçlü Suriye zirvesi (5. kez Suriye zirvesi)

Türkiye, Rusya ve İran liderleri 5. kez Suriye zirvesinde buluşacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliği'nde, Çankaya Köşkü'nde beşinci 3'lü Suriye Zirvesi gerçekleştirilecek.

A+A-

İletişim Başkanlığından Astana formatında Beşinci Üçlü Zirve Toplantısı'na ilişkin yapılan açıklamada, "İdlib başta olmak üzere, Suriye'deki gelişmelerin değerlendirilmesi, çatışma ortamının sona erdirilmesi, mültecilerin gönüllü geri dönüşleri için gereken şartların temini ile kalıcı bir siyasi çözümün tesisi amacıyla gelecek dönemde atılacak müşterek adımların istişare edilmesinin amaçlandığı" aktarılmıştı.

 

 

Çankaya Köşkü'nde yapılacak olan Suriye Zirvesi'nde İdlib’deki son gelişmeler, mülteci meselesi ve güvenli bölge ile Suriye'de son dönemde yaşananlar masaya olması bekleniyor.

Kritik Zirve için  Türkiye'ye ilk gelen Lider, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani oldu. Esenboğa Havalimanında yetkililer tarafından karşılanan İran Cumhurbaşkanı Ruhani, bugün saat 11.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Ankara'ya gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de bir araya gelecek. İkili görüşmelerin ardından üç lider zirve toplantısını gerçekleştirecek. Zirvenin ardından liderler basının karşısına çıkacak. 

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Ankara'da

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, dün saat 20.40'ta Esenboğa Havalimanı'na indi.

: Erdoğan-Putin görüşmesi başladı

 :Erdoğan-Ruhani görüşmesi başladı!

: Bakanı Akar, İran Savunma Bakanı ile görüştü

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.