PİYASALAR

  • BIST 1009722.090.8%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ankara ve İstanbul valiliklerinden flaş Kurban Bayramı açıklaması
Ankara ve İstanbul valiliklerinden flaş Kurban Bayramı açıklaması

Ankara ve İstanbul valiliklerinden flaş Kurban Bayramı açıklaması

İstanbul ve Ankara valilikleri Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlara uyarılarda bulundu.

A+A-

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Kurban Bayramı münasebetiyle, Millî Güvenlik Kurulunca devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen başta FETÖ/PDY terör örgütü olmak üzere terör örgütleri, yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan kişi ve kuruluşların, halkımızın dinî duygularını istismar ederek yasa dışı kurban derisi toplama faaliyetlerine girişebilecekleri değerlendirilmiş olup bu tür yasa dışı girişimlerin önlenmesi için gerekli tedbirler alınacaktır." denildi.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

Ankara ili sınırları içerisinde Kurban Bayramı’nın huzur ve güvenlik içerisinde idrak edilmesi amacıyla Valiliğimizce aşağıda belirtilen tertip ve tedbirler alınmıştır. Buna göre;

1. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce 25 Ağustos 2017 Cuma gününden itibaren kendi sorumluluk bölgelerinde emniyet ve asayiş tertip ve tedbirleri, 05 Eylül 2017 Salı gününe kadar sürdürülecektir.

Havaalanı, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet kara yolları üzerinde tertip edilecek trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları artırılmak suretiyle vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli seyahatlerine hazır hâle getirilecektir.

Yol yapım çalışmalarının devam ettiği alanlarda sürücülerin işaret ve levhalara dikkat etmeleri sağlanacaktır.

Kurban Bayramı tatili süresince 01-04 Eylül 2017 tarihleri arasında Samsun yolu Çalışkanlar, Ortaköy, Gökçeyurt, Maliye Noktası kavşakları ile Konya yolu TŞOF kavşağı beton bariyerlerle (New Jersey) kapatılarak yol bu noktalarda transit olarak verileceğinden yol kullanıcılarının daha dikkatli olarak seyretmeleri gerekmektedir.

Ankara ili üzerinden Samsun yolunu kullanarak Kayseri istikametine gidecek sürücülerin alternatif yol olarak Ankara – Gölbaşı – Balâ – Kaman – Kırşehir - Kayseri güzergâhlarını kullanmaları tavsiye edilmektedir.

2. Kurban Bayramı münasebetiyle, Millî Güvenlik Kurulunca devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen başta FETÖ/PDY terör örgütü olmak üzere terör örgütleri, yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan kişi ve kuruluşların, halkımızın dinî duygularını istismar ederek yasa dışı kurban derisi toplama faaliyetlerine girişebilecekleri değerlendirilmiş olup bu tür yasa dışı girişimlerin önlenmesi için gerekli tedbirler alınacaktır.

3. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından özellikle alışveriş ve eğlence yerleri ile diğer umuma açık mahaller, zabıta ekipleri marifetiyle etkin bir şekilde denetlenecektir.

Belediyeler; itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hâle getirecek olup, nöbetçi memurluklarını vatandaşlarımızın müracaatlarına sürekli açık tutacaklardır.

Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacaktır.

4. Sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşme ile elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birim sorumluları tarafından planlanmış olup, acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatlar tüm bayram süresince hizmete hazır hâle getirilmiştir.

5. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, sosyal hizmet kurumları vatandaşlarımızın ziyaretlerine uygun olacak şekilde düzenlenmiştir.

6. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 26.08.2017-04.09.2017 tarihleri arasında gıda ürünlerinin satıldığı iş yerlerinde yoğun denetimler yapılacaktır.

7. Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığınca 25.08.2017 tarihinden başlayarak 05.09.2017 tarihine kadar bütün yollar ulaşıma açık tutulacak, yol bakım ve onarımları bu süre zarfında durdurulacaktır.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

Vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini temin maksadıyla, Valiliğimiz ve ilgili diğer birimlerce;

Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde, otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, eğlence yerlerinde güvenlik birimlerimizce gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır.

Vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için tedbirler alınmış, kurban satış ve kesim yerlerinde gerekli kontrol ve denetimler yapılmıştır.

Sağlık kurumlarında eksiksiz sağlık hizmeti verilebilmesi için yeterli sayıda personel görevlendirilmiş; yangın ve benzeri tehlikelere karşı her türlü hazırlık yapılmış olup görevli ekipler, bayram süresince teyakkuz halinde bulunacaktır.

Telefon arızaları ile elektrik, su, doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarca göreve hazır ekipler oluşturulmuştur.

Kurban Bayramı öncesi ve süresince vatandaşlarımızın bayramlarını sağlık ve huzur içerisinde geçirmeleri için, kurumlarımızca gerekli tüm hazırlıklar yapılmış ve tüm tedbirler alınmıştır.

Vatandaşlarımız, Kurban Bayramı müddetince ihbar ve şikâyetlerini Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıklarının Beyaz Masa birimleriyle İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne ait olan 0212 453 73 00 numaralı telefona ve 0212 455 43 76 numaralı faksa bildirilebileceklerdir.

Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.