PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2416.205-0.73%
  • DOLAR32.5830.3%
  • EURO34.8130.43%
  • STERLİN40.4420.59%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Amerikadaki Müslümanlar Fransa'yı protesto edecek
Amerikadaki Müslümanlar Fransa'yı protesto edecek

Amerikadaki Müslümanlar Fransa'yı protesto edecek

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin son dönemde Müslümanları ve İslami kuruluşlarını hedef almasının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor. Türk Amerikan Yönlendirme komitesi önderliğinde Amerikadaki Müslümanlar, Fransiz Konsolosluğu önünde pazar günü protesto yapacak.

A+A-

Fransa'nın Montpellier ve Toulouse kentlerinde, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde geçen hafta, başı kesilerek öldürülen öğretmeni "anmak için" resmi binaların duvarlarına Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürleri yansıtılmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un yaşanan olayın ardından Hazreti Muhammed'e yönelik karikatürleri yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini dile getirmesinin ardından Peygamberimize yapılan saygısızlığa Türk Amerikan Yönlendirme komitesi sessiz kalmadı. Amerikadaki Müslümanlar, Fransiz Konsolosluğu önünde pazar günü saat 1'de  Amerika'da bulunan Türk Sivil Toplum Kuruluşları; Majlıs Ash-Shura, Mas, Icna, Tasc, Muna destekleriyle prosteto yapacak.

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi Başkan Yardımcısı israfil Demir yapılacak protesto ile ilgili :” Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un son dönemde yaptığı İslam ve Türkiye karşıtı sözleri kabul edilemez! Peygamberimize hakaret eden bu ahlaksızlara tepkimizi göstermemiz gerekiyor. İslam ve Müslüman düşmanlığı özellikle Avrupa'daki siyasetçiler için bir seçim malzemesi haline geldi. Dünyada artan islam düşmanlığına tepki göstermek için tüm Müslümanları pazar günü saat 1 de Fransa Başkonsoloslugu önüne davet ediyoruz. “

01-022.jpg

Fransa'daki İslam karşıtlığı büyüyor

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin son dönemde Müslümanları ve İslami kuruluşlarını hedef almasıyla ülkenin çeşitli şehirlerinde İslam karşıtı uygulamalara başlandı.

Ülkenin Montpellier ve Toulouse kentlerinde, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde geçen hafta, başı kesilerek öldürülen öğretmeni "anmak için" resmi binaların duvarlarına Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürleri yansıtılmıştı.

Macron açıklamasında, Hazreti Muhammed'e yönelik karikatürleri yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemişti.

Ülkedeki Müslüman dernek ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik baskılar ve baskınlar da arttı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 19 Ekim'de yaptığı açıklamada, Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifi (CCIF) ile Barakacity dahil birçok dernek ve sivil toplum kuruluşu ile bir caminin kapatılacağını duyurmuştu.

Fransa’nın İslam karşıtı tutumu nedeniyle İslam ülkelerinde Fransız ürünlerini boykot çağrıları yapılmaya başlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.