PİYASALAR

  • BIST 1009722.090.8%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Almanya'dan Kaçıkçı açıklaması
Almanya'dan Kaçıkçı açıklaması

Almanya'dan Kaçıkçı açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel, Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin '' Hala hiç bir şey aydınlatılmadı. Elbette konunun tam olarak aydınlatılmasını talep ediyoruz.”açıklamalarını yaptı.

A+A-

İtiraf 18 gün sonra geldi. "Konsoloslukta başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladı, tartışma arbedeye dönüştü, hayatını kaybetti." Suudi yönetimi işte bu açıklamayla gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü duyurdu.

Suudi Arabistan'ın açıklamalarına bir tepki de Almanya'dan geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Hala hiçbir şey aydınlatılmadı. Elbette konunun tam olarak aydınlatılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" itiraf etmiş, ancak ölümünün nasıl gerçekleştiğine dair herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Suudi Arabistan Başsavcılığının dosya hakkındaki soruşturmayı sürdürdüğü ve olayla ilişkili 18 Suudi Arabistan vatandaşının gözaltına alındığı aktarılmıştı.  

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.