PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2416.205-0.73%
  • DOLAR32.5830.3%
  • EURO34.8130.43%
  • STERLİN40.4420.59%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Alman devi Deutsche Bank alarm veriyor
Alman devi Deutsche Bank alarm veriyor

Alman devi Deutsche Bank alarm veriyor

Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından biri olan Deutsche Bank zor günler geçiriyor. Elemanlarını çıkartarak, şubelerini kapatarak küçülme yoluna giden Deutsche Bank uzatmaları oynuyor.

A+A-

Almanya'nın en büyüğü ve dünyanın da en büyüklerinden biri olan Deutsche Bank olduka zor günlerden geçiyor.

Geçtiğimiz yıl küçülme planını devreye alan Deutsche Bank'ta şube kapatmalar ile çok sayıda personelin işten çıkartılması hayata geçirilmişti. Buna rağmen bilançosunu toparlayaman Deutssche Bank'ı hayata döndürmek için Alman yönetimi son kozlarını oynuyor.

Commerzbank ile birleşme

Ülkenin bir diğer büyük finans kurumu olan Commerzbank ile Deuctshe Bank'ın birleştirilmesi konusu daha önce gündeme gelirken, bu konu artık açık bir şekilde ilan ediliyor.

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, Ülkenin en büyük iki bankası Deutsche Bank ile Commerzbank’ın birleşme görüşmeleri yapmakta olduklarını doğruladı. Birleşme görüşmelerine ilişkin basında yer alan haberlerin sorulduğu Scholz, “Durumun nasıl olduğu konusunda görüşmeler var” yanıtını verdi.

Hisseleri dip yaptı

Alman devi Deutsche Bank'ın geçen yıldan bu yana devam eden eriyişi borsalara da yansıdı. Özellikle son bir kaç ay içerisinde hızlanan bu düşüş artık erimeye döndü. Borsada Deutsche Bank'ın hisseleri en çok zarar ettiren hisselerden biri oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.