PİYASALAR

  • BIST 1009145.670.72%
  • ALTIN2324.3830.76%
  • DOLAR32.3580.11%
  • EURO34.948-0.3%
  • STERLİN40.934-0.33%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ali Yalçın: Gücümüzü milletin hizmetine sunacağız
Ali Yalçın: Gücümüzü milletin hizmetine sunacağız

Ali Yalçın: Gücümüzü milletin hizmetine sunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili açıklamasının ardından Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yalçın açıklamasında "Yeni/Büyük Türkiye sonucu için Eylem Planına katkı verecek, Sivil Anayasa çalışmalarında ise fikri birikimimizi ve örgütlü gücümüzü milletin hizmetine sunacağız" dedi.

A+A-

İşte Ali Yalçın'ın 11 maddelik açıklamaları;

1. Cumhurbaşkanımızın tarafından bizzat açıklanan ve vizyonu “Özgür Birey, Güçlü Toplum; Daha Demokratik Türkiye” olarak deklare edilen İnsan Hakları Eylem Planı ’nı; insan, özgürlükler, haklar, onur ve devlet bağlamında önemli ve değerli görüyoruz.

2. Türkiye’nin son 20 yıllık sessiz devrimler ve insanı önceleyen hedefler odaklı çabalarına, çalışmalarına, reformist yaklaşımlarına yeni bir halka olacağını düşündüğümüz Eylem Planı; insanı yaşatan devlete dair paradigmal ilkeler, hedefler ve eylemler içeriyor.

3. Muhtıra ve darbelerle ara rejim süreçleri yaşamak zorunda bırakılan,kurumsallaşmış vesayet sistemiyle insanı, onurunu ve haklarını risk olarak tanımlayan, vatandaşından korkan Türkiye’den kurtulmak; Yeni Türkiye’yi insan, hukuk, demokrasi zemininde eksiksiz kurmakla mümkündür.

4. Yeni Türkiye hedeflerinin gerçekçiliği/gerçekleşmesi; insan-hukuk, birey-devlet, toplum-demokrasi kültürü etkileşiminin insan hakları ve onuru, demokratik sosyal hukuk devleti merkezli mevzuatı devletin eksiksiz uygulamasıyla sağlanabilir. Eylem Planı bu ufku/umudu içeriyor.

5. İnsanı önceleyen,inancına, değerlerine,onuruna ve haklarına verilen değeri yansıtan Eylem Planı’nda her birini vazgeçilmez gördüğümüz birçok hak ve eylem yer almasını takdir etmekle birlikte sürecin hem mevzuata dönüşümü hem de uygulamasını izlemeyi sorumluluk olarak görüyoruz.

6. 28 Şubat gibi içinde kapsamlı zorbalıkların, haksızlıkların bulunduğu darbenin yıl dönümünü müteakip açıklanan Eylem Planında; bazı temel haklara ilişkin ikincil mevzuat hükümleri ile darbe mağdurlarına yönelik haklarla ilgili eksikler bulunuyor.

7. Bu bağlamda Eylem Planında; örgütlenme yasaklarını kaldırmaya, personel sisteminde güvencesizlik yanlışlığını gidermeye, toplu sözleşmenin kapsamını genişletmeye yönelik hedef ve eylemlerin bulunmaması, bizim açımızdan temel ve öncelikle giderilmesi gereken eksikliktir.

8. Bir başka büyük eksiklik ise darbelerle hesaplaşılması ve mağdurlarının zararlarının karşılanması noktasında 28 Şubat başta olmak üzere darbe mağdurlarının haklarını ve hukukunu koruyacak tanzim ve tazmin edecek münhasır hüküm bulunmamasıdır.

9. Cumhurbaşkanımızın dün Kabine toplantısı sonrasında ve bugün de tekraren deklare ettiği sivil ve yeni Anayasa iradesini,İnsan Hakları Eylem Planı’nın uygulanma ve olumlu sonuçlar alma noktasında büyük motivasyon olarak değerlendiriyoruz.Eylem Planı katkı/katılımı artıracaktır.

10. Türkiye,darbe döneminin yüklerinden,kirlerinden,mevzuatından bütünüyle kurtulmak, darbe ve vesayet ruhunu taşıyan anayasadan arınmak için mutlaka gecikmeden,herkesin katkı ve katılımıyla sivil, yeni, demokratik, insani ve adil niteliklere haiz Anayasa yapmalı ve yazmalıdır.

11. Memur-Sen olarak; “İnsanı Yaşatan Devlet” paradigmasını demokratik ilke ve değerler çerçevesinde kurumsallaştırmış Yeni/Büyük Türkiye sonucu için Eylem Planına katkı verecek, Sivil Anayasa çalışmalarında ise fikri birikimimizi ve örgütlü gücümüzü milletin hizmetine sunacağız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.