PİYASALAR

  • BIST 1009107.380.3%
  • ALTIN2324.4950.77%
  • DOLAR32.360.13%
  • EURO34.966-0.15%
  • STERLİN40.897-0.31%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Akıllı telefon hastalarını yeni Light Phone çıkarıldı
Akıllı telefon hastalarını yeni Light Phone çıkarıldı

Akıllı telefon hastalarını yeni Light Phone çıkarıldı

Light isimli bir şirket hastalık derecesine gelen akıllı telefon bağımlılığı ile mücadele etmek için konuşma ve mesaj özeliği olan Light Phone'nun ikinci versiyonunu üreterek piyasada satışa sundu.

A+A-

Yeni teknoloji akıllı telefonlar bir çok insanın vazgeçilmezi haline geldi. Light isimli şirket 2014 yılında insanların akıllı telefonlara olan bağımlılığını azaltmak macıyla kuruldu ve bir yıl sonra ilk ürünü Light Phone’u piyasaya sürdü. Bu telefon sadece görüşme yapabilir ve zamanı söyleyebilirdi. Şirket bunu oldukça akıllı, aptal bir telefon olarak nitelendiriyordu.

Business Insider’in haberine göre şirket, şimdi de ikinci ürünüyle, telefonunun iyileştirilmiş bir versiyonu olan Light Phone 2 ile geri döndü. Light Phone 2, yalnızca bir avuç şeyler yapabilen muhteşem, minimalist “aptal telefon”.


Şirketten yapılan açıklamada 50’den fazla ülkede 10.000’den fazla Light Phone satıldığı açıklandı.

İkinci telefonun ilk telefona göre en önemli özelliği yazılı mesaj da gönderebiliyor olması. Bu özellik akıllı telefonlardan tamamen vazgeçmekten korkan daha fazla insanı Light Phone kullanmaya ikna edebilir.


Light Phone 2’de ayrıca, bir çalar saat, daha büyük bir hoparlör, bir mikrofon ve fiziksel düğmeler bulunur.

Şirket, iPhone ve Android cihazlarının karmaşıklığı nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan akıllı telefon kullanıcılarını hedeflemeyi umuyor.

Light Phone 2’nin 4G LTE bağlantısı ve USB-C şarj portuna ek olarak kulaklık girişi de bulunuyor. Sadece 6.5 milimetre kalınlığında ve kredi kartı ile aynı uzunluk ve genişlikte.

Light Phone 2 sorunsuz bir şekilde gömlek veya pantolon cebinize koyabilirsiniz. Büyüklüğü ve inceliği nedeniyle, bazı cüzdanlara bile uygun.

Telefonun fiyatı ise 400 dolar yani 1500 TL. Ön siparişte ise bu rakam 250 dolara düşüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.