PİYASALAR

  • BIST 1008978.781.95%
  • ALTIN2299.3391.03%
  • DOLAR32.3240.23%
  • EURO35.068-0.11%
  • STERLİN40.8960.13%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Akdağ: Türkiye son 10 yılda 8 milyon istihdam sağladı
Akdağ: Türkiye son 10 yılda 8 milyon istihdam sağladı

Akdağ: Türkiye son 10 yılda 8 milyon istihdam sağladı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Türkiye'de 10 senede 8 milyon yeni istihdam oluşturmuşuz. Avrupa'nın bütün ülkelerinin oluşturduğu istihdamdan daha fazla. Türkiye'nin genç bir nüfusu var ve sürekli olarak yeni iş alanı açmak zorundasınız. Her yıl iş gücüne katılan 1 milyon insan var." dedi.

A+A-

Recep Akdağ, beraberindeki Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mevlüt Doğan ve İl Sağlık Müdürü Mahmut Uçar ile Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Rasim Fırat'ı makamında ziyaret ederek, esnafla görüştü.

Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayının bütün ülkede çok farklı iklim oluşturmasına rağmen Erzurum'da başka güzel olduğunu, ramazan günlerinde ekmek, sıcak çorba, içecek su bulamayan ve sıkıntı çeken kardeşlerin hatırlanması gerektiğini belirtti.

"Şükürler olsun Türkiye'de bu tablolarla artık karşılaşmıyoruz." diyen Akdağ, hükümet olarak yapılan sosyal yardımların Türkiye'de yılda 40 milyara dayandığını ifade etti.

Recep Akdağ, "Türkiye ve bu millet, yurt dışında Arakan'dan tutunda Yemen'e ve Filistin'e kadar dünyanın her yerine, hükümetimizin, bütçemizin imkanlarıyla yardım götürüyor. Türkiye'den yurt dışına toplam olarak gönderilen yardımlar ABD'nin yıllık dış yardımlarına, insani yardımlarına denk hale geldi. Bunu batılılar anlamıyorlar, Türkiye'de de anlamayanlar var." diye konuştu.

Ülkenin 2017'yi yüzde 7,4 büyümeyle geçirdiğini hatırlatan Akdağ, 2018'in ilk çeyreğinde de büyük bir büyüme sağlayacaklarına inandığını belirtti.

- "Önce niyeti düzelterek, siyaset yapmak lazım"

Akdağ, hükümet olarak esnafla ilgili yenilikleri düşünmedikleri zamanlarının bulunmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Esnaf emeklilerimizin maaşları AK Parti iktidar olmadan önce muhtemelen 200 liranın altındaydı. Biz, ilk olarak oradan başladık, çünkü en altta kalan oydu. Esnafımız bu ülkenin olmazsa olmazı, en önemli varlıklarıdır. Esnafımız Türkiye'nin en dinamik gücüdür. Önce niyeti düzelterek siyaset yapmak lazım. Bundan sonra da böyle olacak. Türkiye'de 10 senede 8 milyon yeni istihdam oluşturmuşuz. Avrupa'nın bütün ülkelerinin oluşturduğu istihdamdan daha fazla. Türkiye'nin genç bir nüfusu var ve sürekli olarak yeni iş alanı açmak zorundasınız. Her yıl iş gücüne katılan 1 milyon insan var."

- Türkiye'de iş yapmak kolaylaştı

Son kabinede Başbakan Yardımcısı olarak yatırım ortamını iyileştirme görevinin de bulunduğuna değinen Akdağ, "Belki yakında şirket kuranınız yok ama 3-5 güne şirket kurulamazdı. Şimdi İstanbul gibi büyük bir metropol kentte bile 20 dakikada ya da yarım saatte şirket kurabilirsiniz. İş yapma kolaylı açısından Türkiye dünya bankası sıralamasında 190 ülke içinde 60. sırada idi ve 10 senedir de böyleydi. Bu sene inşallah 30. sıradan daha iyi bir sıraya geçeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Bunun için çok çalıştıklarını aktaran Akdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Uluslararası örgütler bu sıçramaya ve ilerlemeye gerçekten müthiş takdirle baktılar. Nasıl ki zamanında sağlıkta dönüşüm programıyla bütün dünyanın takdir ettiği büyük bir dönüşümü gerçekleştirdiysek iş yapma kolaylığı açısından da bunu gerçekleştiriyoruz. Bu senenin ekim ayında çıkacak rapor için hedefimiz ilk 30 ülke arasına girmek, 2019'un ekim ayında yayınlanacak raporda da ilk 20 ülke arasında yer almayı hedefliyoruz."


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.