PİYASALAR

  • BIST 1009540.550.11%
  • ALTIN2489.9040.73%
  • DOLAR32.5040.18%
  • EURO34.8160.29%
  • STERLİN40.6820.33%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. AK Parti'den heyecanlandıran asgari ücret açıklaması
AK Parti'den heyecanlandıran asgari ücret açıklaması

AK Parti'den heyecanlandıran asgari ücret açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik, asgari ücret için "AK Parti açısından vatandaşlarımızdan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Sabah da toplantımız vardı" dedi.

A+A-

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusu, Türkiye için ilkelere bağlı olarak NATO'nun genişlemesi önemlidir. Terör örgütlerine verilen destekleri Cumhurbaşkanımız yüksek sesle ifade etti. 11 Eylül'den sonra terörizm net bir şekilde küresel mücadele konusu olmuştur. Düşmanımıza verilen destek hiçbir şekilde kabul edilemez. PKK'ya verilen desteği, bunlar DEAŞ ile mücadele ediyor diye kılıfına oturtmakta kabul edilemez. 

NATO bir güvenlik örgütüdür ve NATO ülkesinin terör yapılarıyla temas içerisinde olmamalıdır. NATO'nun en büyük mücadelesi terörizmle olmalı. Yakın zamana kadar 

"PKK'YA DESTEK KABUL EDİLEMEZ"

Türkiye bugüne kadar NATO içerisindeki görevlerini, sorumluluklarını yerine getirmiş devlettir. Burada ne bize ambargo uygulanması ne de bizim düşmanlarımızın kabul edilmesi kabul edilemez. NATO'nun prensiplerine uygun davranan ülkeler kabul edilmelidir. İnsanlığa karşı suç işleyen terör örgütlerine desteği kesmenizi istiyoruz. 

Türkiye prensip olarak NATO'nun genişlemesine hiçbir zaman karşı çıkmadı. Problem terör örgütlerine verilen desteklerdir. İsveç'te Finlandiya'da verilen desteklerin, PKK'nın yaptığı gösterilerin fotoğrafları var. Bir demokratik hukuk devletinin kabul edemeyeceği görüntüler. 

ATATÜRK HAVALİMANI'NA MİLLET BAHÇESİ

Daha önce Sayın Kılıçdaroğlu 'Bu benim projemdi' dedi. Şimdi seferberlik halinde karşı çıkıyorlar. Böylesine tutarsız bir yaklaşım olabilir mi?

Hiç kimse kendi kötü siyasetine Atatürk'ü kalkan yapmaya kalkmasın. 132 bin 500 ağaç dikilecek. Her türlü vatandaşımıza hizmet edecek bir perspektifle hayata geçirilecek.

MISIR İLE NORMALLEŞME

Mısırla normalleşme süreci devam ediyor, Dışişleri Bakanlığımız görüşmeleri başlatmıştık. 1 Haziran'da Hazine ve Maliye Bakanımız Mısır'a gidecek. Kardeş Mısır halkıyla ortak çıkarlarımız temelinde yakınlaşmamız devam edecek.

GENÇLİK ŞÖLENİ

Artık 2 günden az zaman kaldı. Bütün Türkiye'deki gençleri Adana'ya bekliyoruz. 8 yıl aradan sonra gençlik şölenini gerçekleştireceğiz. Adana teşkilatımız yoğun bir çalışmayla Türkiye'nin her tarafından gelecek kardeşlerimiz için hazırlanıyorlar. 

İSVEÇ'İN PKK'YA SİLAH DESTEĞİ

PKK'ya gönderilen silahların bir kısmının maliyeti karşılanıyor. Bu sene İsveç, PKK'ya 226 milyona kadar destek vereceklerini açıkladılar. PKK cephanesinde İsveç silahları ele geçiriliyor. İsveç Savunma Bakanı terör örgütünün üst düzey yöneticileriyle muhatap oluyor. Şimdi o NATO toplantısına katılacak oradan çıkıp terör örgütü yöneticileriyle görüşecek. Bu olmaz, bunun olmayacağına NATO karar vermeli. 

MİÇOTAKİS'E TEPKİ: MESELENİ TÜRKİYE İLE ÇÖZ!

Miçotakis Yunan medyasında da eleştirildi. Yunanistan'ın ABD'lileri izlediği şeklindeki yaklaşımın nasıl eleştirildiği iyi değerlendirilmeli. Hangi parlamentoda ne alkışlanmış bu önemli değil. Burada bazı çelişkiler var. Biz tabii Amerikan senatosunu önemsiyoruz. Bir kongrede bir müttefikinizin başka bir müttefikinize söz söylediğinde alkışlanması çok doğru değil. Herhangi bir komşumuz utanç verici bir şeydir, gidip de başka parlamentolarda Türkiye'ye silah vermeyin diye yalvarmak hiçbir şekilde saygıdeğer bir durum olarak görülemez. Adalar üstünde uçuş dediğiniz şey sizin hava kuvvetlerinizin yaptıkları karşısında hava kuvvetlerimizin verdiği cevaptır. Yunanistan Sahil Güvenliği ve FRONTEX göçmenlerin botlarını şişleyerek Akdeniz'de bu kadar insanın ölmesine yol açtı. Bu sorgulanmış mıdır? Kıbrıs meselesinde de hakkı gasp edilen KKTC'dir. KKTC egemen bir devlettir, onlar duymasa da bu böyledir. Türkiye ile konuşacaklar, Türkiye ile meselelerini çözecekler. İsterse dünyanın bütün parlamentolarında alkışlansınlar. 

ASGARİ ÜCRET 

Bunu Çalışma Bakanımız düzenli olarak açılıyor, bir düzenleme yapıldıktan sonra hemen ikinci düzenleme için çalışma başlamıyor. AK Parti olarak tüm talepleri yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımız için stratejiler üretiyoruz. Bu sabah da bir toplantımız vardı ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen talepleri değerlendirdik. Vatandaşlarımız şunu bilsin ki çeşitli sosyal kesimlerden iletilen talepler değerlendiriliyor. 

KAYNAK: HABER7

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.