PİYASALAR

  • BIST 1009543.860.14%
  • ALTIN2488.8250.69%
  • DOLAR32.4920.15%
  • EURO34.7990.25%
  • STERLİN40.6040.09%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti'den çok sert tepki: Köhnemiş zihniyet
AK Parti'den çok sert tepki: Köhnemiş zihniyet

AK Parti'den çok sert tepki: Köhnemiş zihniyet

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'ümmet' açıklaması üzerinden yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

A+A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ TÜM TOPLULUKLARIN BARIŞI İÇİN MÜCADELE ETMEKTEDİR"

Bazı yorumcuların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "Bunlar ümmetçilik yapıyor" diye yargılamaya çalıştıklarını belirten Çelik, Erdoğan'ın tüm toplulukların barışı için mücadele ettiğini vurguladı: 

"Devletimiz ve milletimiz pek çok boyuta sahiptir. Cumhurbaşkanımız Türk Milleti’nin varoluşuna, hak ve menfaatlerine dayanan siyasete liderlik ediyor. Aynı zamanda da Ümmet’in sorunlarının çözümü, Türk dünyasının dirliği ve medeniyetler arası işbirliği için de çalışmaktadır.

Cumhurbaşkanımız yakın coğrafyamızdaki Türkmen, Kürt, Arap, Sünni, Şii, Hristiyan, Yahudi, Ezidi ve diğer tüm toplulukların barışı için mücadele etmektedir."

"ÜMMET KELİMESİNİ DEĞERLERE AYKIRI GÖRMEK KÖHNEMİŞ BİR ZİHNİYETTİR"

'Ümmet' kelimesi Cumhuriyet değerlerine aykırı olarak görmenin köhnemiş bir zihniyet olduğunu söyleyen AK Parti Sözcüsü Çelik, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede Cumhurbaşkanımız “Ümmetin birliğine ve dirliğine” vurgu yaparak, mezhepçilik ve ırkçılık belasına karşı sürekli uyarıda bulunmaktadır. Türkiye Cumhurbaşkanı’nın “Ümmet” demesini, Cumhuriyet değerlerine, toplum ve millet kavramlarına aykırı görmek köhnemiş bir zihniyettir.

Cumhuriyetimizin şan ve şerefini koruyan Türkiye ve millet odaklı siyasetin lideri Cumhurbaşkanımız, Ümmetin birliğini, Türk dünyasının güçlenmesini, komşu halkların barış içinde yaşamasını da gözetmektedir. Kültür ve inanç coğrafyamızın değerleri ile Cumhuriyet değerlerimizi çatıştıran anlayış ilkel bir yaklaşımdır."

Ömer Çelik, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bu zihniyet, vatandaşlarımızın aidiyet bilincini yaralayan ve devlet-millet birlikteliğine mani olan bir çizgiyi temsil etmektedir. Ayrıca devletimizin ve milletimizin dünya ile ilişkisini tek boyuta indirgemektedir. Medeniyet ve siyaset değerlerimizi çatıştıran bu dar anlayış Cumhuriyet değerlerine yaslandığı iddiasını öne sürse de aslında Cumhuriyetimizin tarihsel derinliğini ve Türkiye’nin etki coğrafyasını idrakten uzaktır.

Cumhurbaşkanımızın çok boyutlu bir kültürel yaklaşıma ve siyasete yaslanan vurgularını hadsiz şekilde yargılamaya çalışanlar, öncelikle bu kavramları alfabe düzeyinde öğrenmelidir."

"ÜMMET CUMHURBAŞKANIMIZIN VERDİĞİ MÜCADELEYİ BUGÜNLERDE YİNE GÖRMEKTEDİR"

Ömer Çelik, Türkiye'nin örgütlü cehaletin ilkelliğini geride bıraktığının altını çizdi:

"Cumhurbaşkanımızın, milletimizin ve Cumhuriyetimizin tarihten bugüne taşıdığı değerlerin güçlenmesi için nasıl çalıştığına herkes şahittir. Türk dünyası, Cumhurbaşkanımızın Türk dünyası için ne büyük mücadele verdiğini en son Karabağ savaşında görmüştür. Ve ümmet, Cumhurbaşkanımızın Mescid-i Aksa ve Kudüs için öteden beri verdiği mücadeleyi bugünlerde yine görmektedir.

Türkiye 'örgütlü cehalet'in millet, cumhuriyet, demokrasi, ümmet, toplum, Türk dünyası, Avrupa vizyonu kavramlarını birbiriyle çatıştıran ilkelliğini geride bırakmıştır."

Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak için azimli olduklarını belirten Çelik, "Cumhurbaşkanımız liderliğindeki siyaset ülkemizin tarihsel derinliğini ve stratejik tüm boyutlarını kapsamaktadır. Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü Cumhuriyetimizi yaşatmak ve güçlendirmek için ilkemizdir. Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmaya azimliyiz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.