PİYASALAR

  • BIST 1009543.860.14%
  • ALTIN2488.8250.69%
  • DOLAR32.4920.15%
  • EURO34.7990.25%
  • STERLİN40.6040.09%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Mansur Yavaş açıklaması
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Mansur Yavaş açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Mansur Yavaş açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaşla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

A+A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

Mansur Yavaş ile ilgili basında ilginç iddialar yer alıyor. Bu tip açıklamalara ne CHP ne de Mansur Yavaş cevap veremiyor. Bizim kendi incelememiz sonucunda, vahim bazı durumların olduğunu ortaya çıkardı. Sahte senet kullanarak icra takibi yapmıştır. Bu çok ağır bir iddiadır. Türkiye'nin kalbinde belediye başkanı gösterilmiş biri için vahim bir iddiadır. Görmezden gelme ve üstünü örtme gibi bir tavır var. Basındaki iddia şöyle, bir vatandaştan sahte senet ile Mansur Yavaş 600 bin doları tahsil etmeye çalışıyor. Senetteki imzanın ilgili vatandaşa ait olmadığı adli tıp makamlarında sabitttir. Sahte senetin tespitiyle ilgili icra takibi iptal oluyor. Mahkeme Mansur Yavaş'ı kötü niyet ile cezalandırmıştır. Raporlar kesin olduğu halde CHP bir açıklama yapmıyor.

Ankara'ya belediye başkan adayı yaptığınız şahıs sahte senetle işlem yapmışmıdır yapmamış mıdır. Bugüne kadar neden bir açıklama yapılmamıştır. Yavaş bu sahte senetle ilgili olarak bu vatandaştan alacağım var diyor. Hangi hizmete binaen alacağın var?

Sahte senet kullanan ve yargı kararı ile tespit edilen bu şahıs hakkında CHP neden bir açıklama yapmamıştır? Bunu bilmenize rağmen hangi siyasi ahlak prensibi ile böyle birini Ankaralılara aday olarak gösteriyorsunuz? Hala bu kişiyi aday olarak çıkaracak mısınız?

Bu vahim suçlamalara Mansur Yavaş ve CHP'nin cevap vermesi gerekir. Seçimi kaybettikten sonra ortadan kaybolan bu şahıs, iki seçim arasında aday olmanın haricinde ne iş yaptığını bilmek, vatandaşımızın hakkıdır. Sahte senetle icra takibi yapmış birisinin aday olarak gösterilmesi Ankara seçmenine saygısızlıktır. CHP'nin sözcüleri bu olayla ilgili açıklama yapmamıştır.

CHP ve Yavaş'ın suskunluğunu milletimize havale ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.