PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2410.846-0.95%
  • DOLAR32.5610.23%
  • EURO34.70.09%
  • STERLİN40.2370.06%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ailemizin Hekimi: Feridun Kunak
Ailemizin Hekimi: Feridun Kunak

Ailemizin Hekimi: Feridun Kunak

Hafta içi sabahları televizyon izleyenlerin çok yakından tanıdığı bir isim bu ay köşemize konuk oldu. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Feridun Kunak’tan bahsediyoruz. Hayata dair birçok bilgi veren, kimyasala karşı adeta savaş açan, her fırsatta doğal yaşamın tüyoları veren bir isim Feridun Bey. Televizyon dünyasının ‘Aile hekimi’ seyircilere hem beden hem de ruha iyi gelecek tavsiyelerde bulunuyor. Kendisiyle keyifli bir söyleşi yaptık.

A+A-

KAHVALTI KÜLTÜRÜ YOK OLUYOR

Hocam; obezite, metabolizma hastalıkları neden bu kadar arttı?

Sağlıksız beslenme ve doğal olmayan gıda tüketiminden dolayı. Bundan 10 yıl öncesine kadar doğru beslenen bir toplumduk, en azından öyle zannediyorduk. Şimdi herkes tabağındakini sorguluyor.

Bu psikoloji sağlığımızı nasıl etkiliyor?

Çok kötü etkiliyor. Çünkü insanların düşünceleri yaşam kalitelerini yüzde 90 etkiler. Çevremizde hazır yiyecekler hormonlu gıdalar ve özellikle kahvaltı kültürü yok oldukça tabağımızdaki yiyecekleri sorgulamaya devam edeceğiz.

EN İYİ DOKTOR KİŞİNİN KENDİSİ

Uzmanların ekranlarda yaptığı açıklamalar halkın gündemini meşgul ediyor. Birçoğumuzun aklında soru işaretleri oluşuyor. Bu durum beslenme bozukluklarına neden oluyor mu?

Her insan gibi farklı uzman görüşlerinin de doğruları birbirinden farklı oluyor. Fakat bana göre en iyi doktor da en iyi uzman da kişinin kendisidir. İnsanlar kendilerine en iyi gelen veya kendilerine en faydaları olan besini yiyerek kendileri bulurlar.

Hocam bir de aşı karşıtları var. Aşı konusunda ne düşünüyorsunuz?

Zamanında ve bilinçli bir şekilde yapılırsa tabii ki de onaylıyorum.

ÇOCUKLARINIZI ŞİDDETTEN UZAK TUTUN

Çocuk yetiştirmede geleneksel ve modern arasındaki dengeyi nasıl koruyacağız?

Geleneksel yöntemlerden, örf ve adetlerimizden kopmadan bugün ki toplum koşullarına ayak uyduracak şekilde yetiştirmek gerekiyor. Dünya ve toplum her gün yenileniyor ve değişiyor, hiçbir şey eskisi gibi kalmıyor ne yazık ki.

Çocuklarımız geleceğimiz. Onların sağlıklı olması bugünü kadar geleceği de etkiliyor. Sağlıklı çocuk yetiştirmek nasıl mümkün?

Öncelikle sağlık, fiziksel ve duygusal olarak tamamen bir bütün halinde ele alınmalıdır. Çocuklar şiddetten uzak mutlu bir şekilde yetiştirilmelidir. Mutlu çocuk çevresine de mutluluk ve fayda verecektir. Bunun dışında kimyasal ilaçlardan uzak, hazır ve sağlıksız yiyeceklerden kaçınılarak beslenilmelidir. Özellikle çocuklar için her şeyin doğal olması çok önemlidir.

KONTROL ALTINDA OLUN

Artık her evde bir kanser hikayesi var maalesef. Kanserle mücadeleye milyar dolarlar harcanıyor. Kanserden kaçmak mümkün mü?

Öncelikle kanser hücresi her bünyede oluşan bir virüstür bunu açığa çıkarmamak için, sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak ve kan değerlerimizi kontrol altında tutmak gerekir. Özellikle vitamin değerlerimizin düşmemesine özen göstermemeliyiz. Bunlara dikkat ettiğimiz sürece Allah’ın izniyle kanserden de diğer tüm virüslerden de kaçınılmış oluruz.

EGZERSİZ YAPMAYI UNUTMAYIN!

Hocam bu keyifli söyleşi için teşekkür ederiz. Okurlarımıza Turuncu aracılığı ile bir mesaj vermek ister misiniz?

Sevgili kardeşlerim sağlıklı ve mutlu bir hayat sürdürebilmeniz için sizden istediklerim; egzersizlerinizi ihmal etmeyin sağlıklı yiyecekler tüketin, kendinize uygun ideal bir kiloda kalın ve bunların hepsini ileri ki nesile de aktarın sevgilerimle can kardeşlerim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.