PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'ye ülkelerine üs kurmaları için 2 milyar dolar teklif ettiler
ABD'ye ülkelerine üs kurmaları için 2 milyar dolar teklif ettiler

ABD'ye ülkelerine üs kurmaları için 2 milyar dolar teklif ettiler

Polonya, kalıcı askeri üs kurması için ABD'ye 2 milyar dolar vermeyi teklif etti. Kremlin Söcüsü Peskov da bu adıma sert tepki gösterdi.

A+A-

ABD'yle daha da yakınlaşmak isteyen Polonya yönetimi, ülkeye kurulacak askeri üs karşılığında ABD'ye 2 milyar dolar teklif etti.

Polonya haber sitesi Onet'in ulaştığı Polonya Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan habere göre, Polonya Rusya'nın Ukrayna'yla yaşadığı kriz sebebiyle "güvenlik endişesi" yaşanıyor.

Polonya'nın talebinin, Rusya ile yaşanacak gerilim sebebiyle Almanya ve İtalya tarafından istenmediği bildirildi.

Polonya Savunma Bakanlığı belgesinde "Bu öneri ABD'nin Polonya'ya kalıcı zırhlı birlik yerleştirmesi için açık ihtiyacı göstermektedir. Polonya 1.5-2 milyar dolara ulaşabilecek önemli bir destek sağalamaya gönüllüdür. Ortak askeri tesisler kurulması ve ABD güçlerinin esnek hareket edebilmesi sağlanacaktır" denildi.

Belgede Polonya'nın "ABD'nin savunma harcamalarını paylaşmaya gönüllü olduğu" aktarıldı.

RUSYA'DAN TEPKİ GELDİ

Polonya'nın kalıcı askeri üs kurması için ABD'ye 2 milyar dolar vermeyi teklif etmesi hakkında açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın NATO'nun genişlemesine yanıt vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Peskov, "NATO'nun askeri altyapısının Rusya sınırlarına doğru genişlemesi, bölgede güvenliğe ve istikrara hiçbir şekilde katkı sunmuyor. Aksine Rusya, her seferinde bu şekilde ihlal edilen dengeyi yeniden kurmak için karşı önlemler alacak" dedi.

ABD üssüne ev sahipliği yapmanın her ülkenin ulusal kararı olduğunun da altını çizen Peskov, bunun Avrupa'daki genel güvenlik atmosferi için doğuracağı sonuçların da aşikar olduğunu kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.