PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'nin vermediği uçaklardan çok daha iyi! Türkiye ona sahip olacak
ABD'nin vermediği uçaklardan çok daha iyi! Türkiye ona sahip olacak

ABD'nin vermediği uçaklardan çok daha iyi! Türkiye ona sahip olacak

Middle East Eye'ın haberine göre Türkiye, ABD ile F-16 anlaşmasının tıkandığı bir dönemde İngiltere'den büyük bir silah ve askeri teçhizat paketi satın almayı planlıyor.

A+A-

Olası satış konusunun Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İngiliz mevkidaşı Ben Wallace arasında kısa süre önce yapılan bir görüşmede ele alındığı bildirildi.

Müzakere edilen donanımlar arasında Eurofighter Typhoon'lar, C-130J Super Hercules askeri nakliye uçakları ve Tip 23 fırkateynler bulunuyor.
Türkiye ayrıca M60T ana muharebe tankları için yeni motorlar istiyor.

Middle East Eye'ın aktardığına göre kaynaklardan biri "Bu platformlarla ilgili seçeneklerimizi değerlendiriyoruz ancak müzakerelerin son aşamasında değiliz" dedi.

ABD ile Anlaşma Tıkandı
Türkiye, 40 adet Blok 70 F-16 savaş uçağı satın almak ve mevcut F-16 uçak filosunu yenilemek için ABD ile 20 milyar dolarlık bir anlaşma yapmanın eşiğindeydi.
Ancak ABD'li milletvekilleri, Ankara'nın İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma kararını açıkça reddetmesi nedeniyle olası satışı engelleme sözü verdi.
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, F-16 alımı ile bazı Avrupalı komşuların NATO üyeliğine ilişkin konuların ayrı ayrı ele alınması gerektiğini söyledi.
"Burada önemli olan yönetimin kararlı olup olmayacağıdır. Bunu engelleyecek her türlü adıma karşı güçlü bir duruş sergilerse mesele çözülür," diyen Çavuşoğlu'nun sözlerini Reuters aktardı.
Başkan Joe Biden yönetimi, Kongre'nin muhalefetine rağmen gelişmiş F-16'ların Türkiye'ye satılmasına tam destek verdiğini ifade etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.