PİYASALAR

  • BIST 1009548.09-1.36%
  • ALTIN2494.6350.2%
  • DOLAR32.51-0.07%
  • EURO34.550%
  • STERLİN40.397-0.29%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. ABD Senatosu'na yönelik kınama kararı Resmi Gazete'de
ABD Senatosu'na yönelik kınama kararı Resmi Gazete'de

ABD Senatosu'na yönelik kınama kararı Resmi Gazete'de

TBMM'nin ABD Senatosu'nun "Ermeni kararı"nın kınanması, reddedilmesi ve yok hükmünde sayılmasına dair kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

A+A-

TBMM Genel Kurulunda dün akşam AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grupları, ABD Senatosu'nun "Ermeni kararı"nı bildiriyle kınadı ve reddetti.

 

Meclis Genel Kurulunda ABD Senatosunun 'Ermeni Kararı' kınandı

 

TBMM kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. TBMM kararında, "ABD Senatosu'nun, tarihi gerçekleri saptırmak suretiyle uluslararası hukukun temel kurallarını yok sayarak, sözde Ermeni soykırımı iddiaları konusunda kabul ettiği kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak esefle kınıyor ve reddediyoruz."  denildi. 

Hukuki hiçbir değeri bulunmayan ve müteakip seçim dönemi sonrasında oluşacak Senatoyu bağlamayacak bu kararın, açıkça kirli bir siyasi oyunun parçası olduğu belirtilen kararda, "Bu, keyfi ve gündelik politikanın basit çıkarları temelinde tarihi okumaktan ibaret değersiz bir tavırdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihi olaylar hakkında hüküm vermenin parlamentoların işi olmadığı görüşünü tekrar etmektedir." ifadelerine yer verildi.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.