PİYASALAR

  • BIST 1009548.09-1.36%
  • ALTIN2491.2640.09%
  • DOLAR32.478-0.05%
  • EURO34.5110.17%
  • STERLİN40.3370.19%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD Genelkurmay Başkanı Dunford: Hazır olun!
ABD Genelkurmay Başkanı Dunford: Hazır olun!

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford: Hazır olun!

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, "ABD’nin kimyasal silah kullanımına karşı yaptıkları uyarıların Beşşar Esed tarafından göz ardı edilmesi ihtimaline karşı, Beyaz Saray ile rutin diyalog halinde oldukları söyledi." ifadesini kullandı.

A+A-

Reuters’ın haberine göre Hindistan ziyareti sırasında kendilerine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dunford, Suriye’de düzenlenecek bir kimyasal saldırıya ABD’nin askeri olarak karşılık verip vermeyeceğine henüz karar verilmediğini söyledi.
 
Dunford, ''Fakat kimyasal saldırı yapılması durumunda, planlamamızda nerede olduğumuzu bilmesini sağlamak için (Beyaz Saray ile) rutin bir diyalog içindeyiz. (Trump) askeri seçeneklere sahip olmamızı istiyor. Biz de onu güncellenmiş askeri seçeneklerimiz hakkında bilgilendiriyoruz'' ifadelerini kullandı. 
 
Esed rejiminin olası bir kimyasal saldırı hazırlığına dair ABD istihbaratı hakkında yorum yapmayı reddeden Dunford, İdlib'e rejim operasyonunun durdurulabilmesi için herhangi bir şansın olup olmadığına dair soruya ise ''bunu durdurabilecek bir şey var mı bilmiyorum'' cevabını verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.