PİYASALAR

  • BIST 1009089.860.11%
  • ALTIN2324.4190.76%
  • DOLAR32.3610.12%
  • EURO34.929-0.4%
  • STERLİN40.933-0.35%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. ABD, DEAŞ'a hava saldırılarını da durduruyor
ABD, DEAŞ'a hava saldırılarını da durduruyor

ABD, DEAŞ'a hava saldırılarını da durduruyor

ABD Başkanı Donald Trump, DEAŞ'a karşı hava saldırılarını da durdurma kararı verdi.

A+A-

İsmin açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkililerin Reuters'a yaptığı açıklamaya göre, Trump askerlerin Suriye'den geri çekilmesinin yanı sıra hava harekatının durdurulmasını istedi.

ABD hava kuvvetleri verilerine göre, 2015 yılından bu yana iki ülkedeki hava saldırılarında 100 binin üzerinde bomba ve füze atıldı.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı

Amerikan medyası, sabah saatlerinde, ABD ordusunun Suriye'deki 2 bin civarındaki askerini tamamen çekmeyi planladığını öne sürmüştü.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başkanlığım döneminde Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DEAŞ'ı yendik." ifadesini kullanmıştı.

 

 

“ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık”

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da yaptığı açıklamada, "DEAŞ ile mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık." demişti.

Amerikan medyasının Dışişleri yetkililerine dayandırdığı haberlerde ise Dışişleri Bakanlığının Suriye'deki tüm personelini 24 saat içinde çekeceği, ABD'nin Suriye'deki askerlerinin de 60 ila 100 gün içinde ülkeden çekileceği öne sürülmüştü.

ABD’li Komutanlar YPG/PKK’yı bilgilendirdi

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevinin (SOHR) internet sitesinde yer verilen iddiaya göre ise ABD'li komutanlar, SDG adını kullanan YPG/PKK elebaşlarını Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki bütün bölgelerden çekilecekleri yönünde bilgilendirdi.

ABD’nin Suriye’deki askeri varlığını çekme takvimi, tüm unsurlarını çekip çekmeyeceği, terör örgütü YPG/PKK ile ilişkisi ve Türkiye’ye sözünü verdiği üzere örgüte sağladığı silahları ne zaman ve ne şekilde geri toplayacağı gibi sorular halen yanıt bekliyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.