PİYASALAR

  • BIST 1009722.090.8%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 8 milyonluk Yahudi Devleti nasıl ayakta kalıyor?
8 milyonluk Yahudi Devleti nasıl ayakta kalıyor?

8 milyonluk Yahudi Devleti nasıl ayakta kalıyor?

Filistin konulu programına konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Hilal Söylemez, İsrail ve Kudüs hakkında az bilinen gerçekleri anlattı.

A+A-

ozel-haber.png

Asma Köprü Derneği’nin Ankara’daki  Filistin konulu programına konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Hilal Söylemez, İsrail ve Kudüs hakkında önemli bilgiler verdi.

Söylemez, "Çok zengin bir ABD'li iş adamı kazancının her ay gelirinin %50 sini işgal devletine yolluyormuş, ölünce de mirasının %60'ını işgal devletine bırakmış. Zeytin Dağı’na gömülmeyi hak etmiş. 8 milyonluk Yahudi Devletini işte böyle ayakta tutuyorlar." sözleriyle çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Ortada utanç duvarı var

2 milyon Batı Şeria’da, 1 milyon 800 de Gazze’de Filistinli kardeşimiz yaşıyor. Fakat her yer abluka altında Gazze’deti Batı Şeria’ya Kudüs’e geçemiyor, Batı Şeria Kudüs’e Gazze’ye geçemiyor. Ortada utanç duvarı var, güvenlik duvarı var. İşgal Devleti’nin izni gerekiyor geçişlerde izinde mümkün değil.

Kimlik kartında Batı Şeria yazıyorsa Kudüs’e giriş yasak. Ancak Ramazanda %2 %3 kota koyuyor giriş için onda da 
genç erkek olmayacak. İşgal devletine karşı gelmiş olmayacak
Ancak belli yaşın üstündekiler(yaşlılar) ve belli yaşın altındakiler(çocuklar) alabiliyor izni.
Mescide gidip namaz kılmak,orayı boş bırakmamak hepimizin boynuna borç..
Hepimiz bireysel olarak sorumluyuz Kudüs'ten..

Avrupalılara asıl sılayı Rahim Kudüs’tür dedim. Bir sene memlekete geliyorsanız diğer sene Kudüs'e gidin. Kudüs işgal altında ve kurtulana kadar böyle yapın.

Kudüs'ü dert etmeliyiz

Sizler bir yaz tatilinde 5 yıldızlı otelde tatil yapmayın Kudüs'e gidin.. Artık Müslümanların artık her türlü imkanı var, önemli olan öncelikleri bir daha gözden geçirmeli ve Kudüs'ü 1.sıraya almaktır.

Kudüs'ü dert etmeliyiz. Ben olmadığım için o safta boş yer kalıt diye düşünmeliyiz.. Mescid-i Aksa nöbeti tutmak zorundayız. Bu iş bilinçle muhabbetle olur. Bilgi bilinç eylem İşgal Devleti her yaz kamp yapıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun uçak biletleri dahil her masrafını karşılayarak üniversite yaşındaki  siyonist Yahudi aile çocuklarını topluyor. 15 gün işgal edilmiş Filistin topraklarını (İsraili) gezdiriyor. Kudüs'ü gezdiriyor. Siyonist vakıf dernek yöneticilerinden seminerler aldırtıyor.Onlara eğlence gezi karışık siyonizmi aşılıyor. 15 gün sonunda bu gençler ülkelerine siyonist olarak dönüyor.

Bir ömür Ne kazanırlarsa kazansınlar kazançlarının %3'ü %10'u %20'sini işgal devletine göndermekle kendilerini sorumlu hissediyorlar.Oysa bizler bir kere kermes yapınca Filistin'e yapacağımızı yaptık sanıyoruz.

8 milyonluk Yahudi Devleti nasıl ayakta duruyor?

Çok zengin bir ABD'li iş adamı kazancının her ay gelirinin %50 sini işgal devletine yolluyormuş, ölünce de mirasının % 60'ını işgal devletine bırakmış. Zeytin Dağı’na gömülmeyi hak etmiş. 8 milyonluk Yahudi Devletini işte böyle ayakta tutuyorlar.

İnsan sevdiğinin halini bilmek ister.Nasıl ki sevgililer her hallerinden haberdar olmak istiyorsa bizlerde Kudüs’ten,Mescidi Aksa’dan ,Filistin’den haberdar olmak zorundayız.Sokak sokak ev ev tanımak zorundayız.Sevgi bunu gerektirir.

Mescidi Aksaya Zeytin Dağından doğru baktığımızda Kadim Kudüs’ün Doğu Surları,Güney Surlarını görürüz.Bu surlar 1541-43 yılları arasında Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılmıştır.

Hidrom(Cehennem) Vadisi, Sur dibinde Müslüman mezarlığı,Hz. Ömer ile beraber gelen sahabelerin mezarları var.
Zeytin Dağı ve Mescidi Aksa iki tepe) arasında kalan kısım bir vadi..Vadide Tüm Milletler Kilisesi, Gestemania Zeytinliğinin bahçesinde Hz.İsa’yı gören zeytin ağaçları var. Hristiyan mezarlığı var .Müslüman, Yahudi ve Hristiyan Mezarlığı yan yana..

Ölümden sonra dirilişle bağdaştırıldığı için Kudüs,her 3 dinde de oraya defnedilmek bir ideal istek halini almıştır. Efendimizin de Medine'ye defnine sırasında Kudüs'e defni ihtimaller arasındaymış.

144 dönümlük alanın hepsi Mescidi Aksadır.Kapısının mihrabına, mihrabının kapısına bir üstünlüğü yoktur, binalar kaç kere yıkılmış,tadilat geçirmiş. Kutsal olan binalar değil TOPRAK..

Tıpkı Mekke'deki Mikad alanı gibi...

Her ikisi de Hz. Adem ile yapılmış, Nuh tufanıyla yıkılmış,Birini Hz. İbrahim ve Hz. İsmail “baba oğul,diğerini Hz. Davud ve Hz. Süleyman ”baba oğul” yeniden inşa etmiş.İkisinde de cennetten geldiği ve kardeş olduğu rivayet edilen “Ak Kaya” ve “Kara Kaya” var.

Yapım olarak İkisi arasında 40 yıl olduğu söyleniyor. Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa iki kardeş gibi.
İşgal Devletinden önce Hacca  giden Müslümanlar Kudüs’e uğrarmış.Oysa şimdi 7 defa umreye giden 1 defa Kudüs'e gitmiyor çünkü bilinçlerimizde öldürdüler Kudüs'ü.

“Önce kaplerimizdeki kudüs işgal edildi” diyor Cahit Zarifoğlu.

Kıyame Kilisesi Dünyadaki bütün Hristiyanların ortak kutsal HAC mekanı.Onların hac zamanı yok,akın akın gelirler.

1948 de kurulan İşgal Devleti 1967 de Kudüs'ün tamamını işgal etti ve işgal bayrağını Kubbetüs Sahra’nın kubbesine dikti.

2010 senesinde Kudüslü  Musa Hicazi abi anlattı;

Savaş hali Sokağa çıkma yasağı var,gidip bayrağı indirmek istiyoruz ancak oraya yönelen vuruluyor,bayrağa ulaşamadan ölüyor. 7 gün bayrak orada durdu.7.gün Türkiye Kudüs Konsolosu Ali Refik İleri’nin makam aracı Haremi Şerifin önünde durdu.İşgal Devletinin komutanına siz Araplarla savaştınız ve yendiniz, burası sadece Araplara ait değil burası ümmete ait ve eğer bayrağı indirmezseniz Türkiye İsrail arasında savaş sebebi sayılır dedi. 2 saat geçmeden o bayrak oradan indirildi.

Şeh Rait Salah bir şehit cenazesinde ayet okuduğu için hapiste şuan.Gerekçe ise Filistinli gençleri İsrail Devletine karşı kışkırtmak.Kendisi İslam Hukuku Alimi ve islam dünyasının bundan haberi bile yok.2007 yılından itibaren Mescidi Aksaya gişi yasaklandı.

Kudüs’ü ziyaret ettiğinizde Hz. İbrahim’in kabrini ziyaret etme imkanınız var. Ne müthiş bir duygu..Beraberinde diğer peygamberler eşlerinin kabirleri Kudüs'tedir.

Kudüs'te yaşayan dindar Yahudilerin çocukları kreşten üniversiteye kadar kız erkek ayrı okullarda okur. Üniversitede ise tercihe bırakılmıştır.Son derece katı kurallarla yaşarlar.Kıyafetleri yekpare,erkekler bir örnek,dindar kadınlar bir örnek giyinir. Kozmetik sanayi Yahudilerden sorulur dünyada ancak ne saçı boyalı nede makyajlı Yahudi kadın göremedim.

Çekirdek aileyi dünyaya onlar pompaladı ancak kendileri anane babaanne dayı amca teyze şeklinde büyük aile şeklinde yaşar ve çok çocuk yaparlar. 750 bin Ortodoks Yahudi yaşıyor Kudüs'te. Vergi vermiyorlar, askere gitmiyorlar.

Devlet bunlara

  • Dindar olacaksın
  • Dini ilimlerle ilgileneceksin
  • Erken yaşta evlenip çok çocuk yapacaksın
  • Çocuklarınıda kendin gibi dindar yetiştireceksin.
  • Adamlar çok çocuğu dava edinmiş ve orda nüfus savaşıda var.

1187 de Selahaddin Eyyubi Kudüs’ü keşfettiğinde Mescidi Aksa içinde Megabire (Vakıf) mahallesini kurdu. Fastan Müslümanları getirip buraya yerleştirdi.1967 de işgal edildiğinde silahı olmayan aileler orayı terk etmedi ve şehit oldular.

Kanuni Sultan Süleyman zamanına kadar Yahudiler Mescidi Aksa'ya giren Zeytindağı'ndan izler giderlerdi. Kanuni 3 metre yer açtı onlara ibadet için Müslümanlar son zamanlarda oraya girmekte zorlanıyor. Megabire kapısından Mescide Aksaya girmek demek siyonistlerin işgalini kabul etmek demektir. Müslümanlar bu kapıyı kullanamaz.

Mescidi Aksa içinde birkaç evde Filistinli kaldı.Diğer evleri alıp Yahudi çocuklar için vakıflar yapmışlar.
Kudüs'teki ibadetlerin en büyüklerinden biri Ribattır. Cihad Ribat Sumut bu 3 kavram anlaşılmadan Filistinlinin hayatı anlaşılmaz.

Kendi varlıklarını Mescidi Aksa ayakta dursun diye adayan nöbet tutan kişilere Murabıt denir. Her sabah namazına gelir Kuran okurlar, kahvaltılarını yapar orada nöbet tutarlar. İşgalciler Mescidi Aksaya zarar vermesini önlemek amaçları. Murabıtlar da hapse giriyor, Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası veriliyor.

Yenikapıhaber.com - Asuman Özer

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.