PİYASALAR

  • BIST 1009569.07-1.14%
  • ALTIN2476.936-0.28%
  • DOLAR32.490.25%
  • EURO34.5930.22%
  • STERLİN40.471-0.07%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü 

Türkiye'de ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın olarak günümüze kadar kutlanmaya baslandı.

A+A-

ozel-haber.png

 

Geçen zamanla birlikte kadınların çalışma hayatlarındaki yerleri gün geçtikçe artıyor. Emekçi kadınlar, İster evde ister dışarıda kamusal ya da özel sektörde emek verip, meslek sahibi olmaktadırlar. Kadın ağırlığının olduğu meslek grupları hangileridir ve neden bu denli tercih edilmektedir sizler için bir araştırma yaptık.

En popüler olanların başında iyi kazanç sağlanması sebebiyle
Eczacılık yer almaktadır. 

Devamında,  öğretmenlik gelmektedir. Bu mesleği tercih etmelerindeki önemli sebep ise kadınların çocuklarla daha kolay iletişim kurmaları.

 Çalışma saatleri ve kolaylığı sebebiyle de kamu personeli en çok istenen meslek grupları listemizde üçüncü sırada bulunmaktadır.

Öncelikle saygınlığı ve mesleki kariyer anlamında ilgi odağı olması dikkate alınarak avukatlık yine kadınların gözde mesleklerinden biri.

İlk beşte beşinci sırada ise, güzel sanatlar yer almaktadır. Güzel sanatlar hoş vakit geçirme, bilgi , beceri içeren işler ile müzisyenlik, ressamlık gibi trend meslek grupları içermesi sebebiyle son yıllarda ilgi çeken tercihlerden birkaçı.

 

YenikapıHaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.