PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. KADIN

  3. 50 bin kapasiteli tavuk çiftliğinin kadın patronu
50 bin kapasiteli tavuk çiftliğinin kadın patronu

50 bin kapasiteli tavuk çiftliğinin kadın patronu

A+A-

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, 50 bin tavuk kapasiteli çiftlik kuran 42 yaşındaki Seval Şengör, et verimi yüksek tavuklar besleyip entegre tesislere satıyor.

İki çocuk annesi Seval Şengör, iki yıl önce ablası ile ellerindeki bir miktar parayla iş hayatına girmeye karar verdi. Bu süreçte Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) uygun gördüğü projelere hibe desteği verdiğini öğrenen Şengör, bir yakınının da tavsiyesiyle "fason" olarak tavuk çiftliği kurmak için harekete geçti.

Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra projeyi hayata geçiren Şengör, kendilerinden istenen dosyayı hazır hale getirdikten sonra TKDK'ye sundu. Şengör, kurumdan olumlu yanıt gelince, kırsal Yarış Mahallesi'nde satın aldıkları arazi üzerine 50 bin civciv kapasiteli iki kümes kurdu.

Kümeslerde, entegre piliç firmalarından gelen civcivleri 40-42 gün civarında besleyen Şengör, ardından kilo karşılığı aynı firmaya pazarlıyor.

"900 bin lira hibe aldık"

Şengör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin kendilerine 1,5 milyon liraya mal olduğunu kaydederek, "Bize mal olan tutarı fatura ederek TKDK'ye sunduk. O dönemde hibe yaklaşık yüzde 50 civarındaydı ama yaş ve arazimizin dağlık alanda olmasından dolayı yüzde 65 yani yaklaşık 900 bin lira hibe aldık." diye konuştu.

Yetiştirdikleri civcivleri "misafirleri" olarak tanımlayan Şengör, şunları dile getirdi:

"Tesisimiz yaklaşık 50 bin civcivi yetiştirebilecek kapasitede. Yetiştirdiğimiz tavuklar aslında bizim değil. Biz bunları anlaşmalı olduğumuz piliç firmasından alıyoruz ve bir nevi otel görevi görerek hizmet veriyoruz. Civcivlerimiz bizim misafirlerimiz. Onlar geliyorlar, 40-42 gün arasında mevsim ve koşullara göre besleyip, büyütüp anlaşmalı olduğumuz entegre tesise teslim ediyoruz. Bizim buradaki amacımız hijyen kuralları içerisinde, biyogüvenlik kurallarını tam olarak uygulayarak, en uygun şartlarda üretim yapmak."

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.