PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2322.9020.72%
  • DOLAR32.3520.09%
  • EURO34.979-0.2%
  • STERLİN40.824-0.01%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. 450 yıllık tarihi han, turistlerin uğrak mekanı haline geldi!
450 yıllık tarihi han, turistlerin uğrak mekanı haline geldi!

450 yıllık tarihi han, turistlerin uğrak mekanı haline geldi!

Nevşehir'in Göreme beldesinde restore edilerek halı mağazasına dönüştürülen 450 yıllık tarihi han, turistlerin uğrak mekanı haline geldi.

A+A-

"Halılı han" fotoğraf tutkunlarının gözde mekanı oldu

Duvar ve tabanı tamamen eski dokuma halılarla kaplanan han, sosyal medyada fotoğraf paylaşmak isteyenlerin tercih ettiği yerler arasında.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesine giden turistler, ziyaret ettikleri mağazada hem Anadolu motifleriyle süslü halı alabiliyor hem de renk renk, desen desen dokuma halılar arasında objektiflere poz veriyor.

Halıların arasında fotoğraf çektiren Çinli turistlerden James Zhan, arkadaşıyla Kapadokya'nın doğal güzelliklerine hayran kaldığını belirtti.

Turistlerin ilgisi büyük

Dokuma halı almak ve fotoğraf çektirmek amacıyla halı mağazasına gittiğini anlatan Zhan, "Kapadokya'nın çok güzel olduğunu biliyordum ve arkadaşımla birlikte gelmeye karar verdik. Burada sıcak hava balon turuna katıldık. Sosyal medyadan fotoğraflarını gördüğüm bu halı mağazasına gelerek biz de fotoğraf çektirmek istedik. Burası çok güzel bir yer" dedi.

Çinli turist Yue Lii Miao da mağazanın geleneksel renkleri yansıtan etkileyici bir mekan olduğunu söyledi.

Miao, "Burada her yer renkli desenlerle yapılmış halılardan oluşuyor. Fotoğraf için bence çok güzel bir mekan. Ülkeme döndüğümde arkadaşlarıma fotoğrafları göstermek için sabırsızlanıyorum, eminim hepsi de tüm fotoğraflarımı çok beğenecek. Burada çekilmiş fotoğrafları daha önce görmüştüm, aynı yerde arkadaşım da benim fotoğrafımı çekiyor. Bu benim için büyük bir mutluluk" diye konuştu.

İngiltere'de yaşayan ve bölgede balayı tatili için bulunduklarını anlatan Zilan Deniz ise, alanın canlı ve renkli görünümünden etkilendiğini söyledi.

Deniz, "Kapadokya'ya balayı tatili için geldik. Bu halı mağazası çok büyüleyici bir yer. Çok güzel fotoğraf kareleri çıkıyor. Bu kadar ilginin olmasının sebebi sanırım bütün fotoğrafların çok güzel çıkması. Biz de eşimle burada fotoğraf çekmek istedik" dedi.

Mağaza yetkilileri ilgiden memnun

Turistlere dokuma halı satışı da yapılan mağazanın sahibi Serkan İkman, halı almak ve fotoğraf çektirmek için daha çok Uzak Doğulu turistlerin mağazaya ilgi gösterdiğini aktardı. 

"Buraya gelen müşterilere, etnik değeri olan dokuma halı ve kilimleri tanıtarak satışını yapıyoruz" diyen İkman, şunları söyledi:

"Günümüzde sosyal medyanın faydasını görüyoruz. Özellikle Çinliler başta olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen konuklar fotoğraflarını paylaştıkça mağazamız daha çok ilgi görüyor. Çin’deki bir televizyon kanalında da mağazamızın görüntülerine yer verilmişti, bu da bize mutluluk veriyor. Burası 450 yıllık eski bir han, o dönemde yol üzerinde gelip giden insanlar burada konaklarmış. Göreme'nin en eski yapılarından birisi. Uzun süredir de halı mağazası olarak kullanılıyor."

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.