PİYASALAR

  • BIST 1009090.910.12%
  • ALTIN2324.750.78%
  • DOLAR32.3710.12%
  • EURO34.997-0.12%
  • STERLİN40.986-0.12%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 3600 ek göstergede yeni gelişme: İlk kez olacak
3600 ek göstergede yeni gelişme: İlk kez olacak

3600 ek göstergede yeni gelişme: İlk kez olacak

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sayfası üzerinden 3600 ek gösterge toplantısının ne zaman yapılacağına ilişkin bir duyuru yayımladı.

A+A-

Milyonlarca memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi için Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'dan önemli açıklama geldi. Ali Yalçın Herkesin emekli maaşını ve emekli ikramiyesini artıracak formül var olduğunu ve bunun da iki yolduğunu belirterek açıklamada bulundu. İşte detaylar...

'3600 ek gösterge çalışmasında teklif ilk defa gelecek'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından 3600 ek gösterge toplantısının ne zaman yapılacağına dair bir açıklama yayımladı

Ali Yalçın sosyal medya paylaşımında:

"3600 Ek Gösterge Çalışmasında Teklif İlk Defa Gelecektir"

Her gün kamuoyuna birileri bir liste ilan ediliyor,ek gösterge çalışması şöyle olacak böyle olacak diye haberler yapılıyor. Kamu görevlileri haberler üzerinden tedirgin oluyor ve telefona sarılıyorlar. Herkes bilsin ki;

'Talebimizi sunduk'

3600 Ek Gösterge ve Göstergelerin yeniden düzenlenmesi konusunda Memur-Sen olarak biz en ufak detayına varana kadar talebimizi sunduk. Bizim talebimiz açık ve net. Herkesin emekli maaşını ve emekli ikramiyesini artıracak formül var çünkü.

İki yolu var

Bu iki türlü olabilir. Ya ek göstergeleri yükselteceksiniz ya da ek göstergeyi yükseltmenin getirdiği faydayı sağlayacak şekilde “tazminat yansıtma oranını” yükselteceksiniz.

Bu düzenlemede ana beklenti; emekli aylığı ve emekli tazminatının yükseltilmesidir.

Taleplerimizi sunduk

Ek göstergesi olmayan Yardımcı Hizmetlileri de kapsama dahil edip adaletli ve hakkaniyetli bir çalışma yapılsın derdindeyiz. Şu ana kadarki toplantılarda biz taleplerimizi sunduk.
@csgbakanligi
demeçleri dikkate alındığında Mayıs ayı çıkmadan 3.Toplantı yapılacaktır.

Bu da şu demektir.2 toplantı ve bütün kör noktaları işaret etttiğimiz 12 mutfak çalışması sonrası bakanlıkça ilk defa teklif getirilecektir.

Soruyorlar,son toplantı yapılacakmış diye.Umuyorum,3 toplantıda gelecek ilk teklif,beklentileri karşılayan bir teklif ve son toplantı olur

Son toplantı var mı?

Son toplantı mı ön toplantı mı teklifi görmeden bizim bu konuda cümle kurmamız mümkün değil.
Bakanlıkta, herkesi memnun edecek adil,hakkaniyetli bir düzenleme arayışı içinde olduklarını çeşitli vesilelerle ifade etti.

Umudumuz,gayretimiz ve beklentimiz de budur zaten." ifadelerini kullandı.

 

f1-033.jpgf2-035.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.