PİYASALAR

  • BIST 1009722.090%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 31 Mart Antalya Oy Kullanma Hakkında
31 Mart Antalya Oy Kullanma Hakkında

31 Mart Antalya Oy Kullanma Hakkında

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan çalışmalarda Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin oluşturduğu ittifak ile Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti oluşturduğu ittifak Antalya’da seçime katılacak olan partilerin Belediye Başkan Adayları belirlendi. Kıyasıya geçen seçim çalışmalarında sayılı günler kaldı.

A+A-

Antalya Oy Kullanımı – 31 Mart 2019

Türkiye’nin önemli turizm cenneti olan Antalya 31 Mart seçimlerinde ki adayları ile dikkatleri üzerine topladı. 2014 yılında gerçekleştirilen seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan AK Partili Menderes Türel yeniden aday gösterildi. Antalya halkı tarafından sevilen Türel’e karşılık olarak CHP’nin adayı Muhittin Böcek rakip oldu. Böcek’i İyi Parti Antalya’da destekliyor. Ayrıca CHP Antalya’da aday göstermeyen HDP’nin oylarının sürpriz sonuçlar doğurabileceğini umut ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan çalışmalarda Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin oluşturduğu Cumhur ittifakı adayı Menderes Türel, Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ve oluşturduğu Millet İttifakının adayı Muhittin Böcek olarak açıklandı. Yüksek Seçim Kurulu’nun belirttiği seçim takvimine sayılı günler kaldı. Türkiye’de toplam 57 milyon vatandaşımız 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde sandığa gidecek. Antalya halkının yapacak olduğu oy kullanma işlemi ile 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yönetici seçimleri belli olacak. Antalya halkının 31 Mart yerel seçimlerinde gideceği sandıklar ve oy kullanımı hakkında merak edilenleri açıkladı.

Antalya’da Saat Kaçta Oy Kullanılacak?

Türkiye’de 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere sayılı günler kala şehir şehir oy kullanımları açıklandı. Peki ya Antalya halkı sandık başına kaçta gidecek? Yüksek Seçim Kurulu’nun yapmış olduğu açıklama ile Antalya’da ki vatandaşlarımız saat 08:00 itibari ile başlayacak olan oy kullanım işlemlerini saat 17:00’a kadar gerçekleştirebilecektir. Vatandaşların oy kullanım yerlerine belirtilen saatler arasında gitmesi ve oylarını kullanması gerekmektedir. Belirtilen saat aralıkları dışında Antalya’da oy kullanımı yapılamaz.

Hangi Partiler Katılacak?

31 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimlere Katılan partiler belli oldu. Büyükşehirlerde ve ilçelerde Belediye Başkan adaylarını açıklayan partiler; AK Parti, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokrat Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi ve Bağımsız Aday olarak faaliyet göstermekte.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Antalya Adayları Kimler?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan çalışmalarda Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin oluşturduğu ittifak ile Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti oluşturduğu ittifak Antalya’da seçime katılacak olan partilerin Belediye Başkan Adayları belirlendi. Partilerin vermiş olduğu kararlar sonucunda Antalya’da aday gösterilenler;

Ak Parti – Menderes Türel

CHP – Muhittin Böcek

Saadet Partisi – Ali Aktaş

Vatan Partisi – Bülent Okay

Demokrat Parti – Dolunay Yelda Doğan

DSP – Mustafa Reşat Oktay

TKP – Sevinç Sertbarut

BTP – Nazım Şahin

Bağımsız Aday – Bekir Karadaş

Menderes Türel Kimdir?

Siyasetin sevilen isimleri arasında anılan Menderes Türel 1964 Antalya doğumlu. Halen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi yapmakta olan Türel, eğitimini Antalya’da bitirmesinin ardından İngiltere’de gazetecilik alanında eğitim gördü. Defalarca yılın gazetecisi ödülüne layık görülen Türel 1987 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından ödüle layık görüldü. 1992 yılında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi üyeliğine seçilen Türel 1987-99 yılları arasında ATSO Yönetim Kurulu Başkan vekili olarak görev yaptı. 2004 yılına kadar Antalya Ticaret ve Sanayı Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için görevinden istifa etti. Seçimlere katılmasının ardından 2004 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 2011 yılında Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti Antalya milletvekili adayı olarak seçimleri kazandı ve TBMM’ye girdi. Ayrıca sayın Türel Türkiye ile Brezilya parlamentosunda dostluk grubu başkanlığı yürüttü. 30 Mart 2014 yılında yapılan seçimlerle AK Parti adayı olan Türel, CHP’li belediye başkanını fark bir oyla geçerek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Muhittin Böcek Kimdir?

CHP’nin Antalya’da aday gösterdiği Muhittin Böcek 1962 Konyaaltı doğumludur. Üniversitesini Halkla İlişkiler ve İktisat olarak yapan Böcek, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi yüksek lisansı ile öğrenimini tamamladı. Gençlik yıllarında siyasetle tanışan Böcek 1994 ile 1999 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı yaptı.1999 yılında Anavatan Partisi’nden aday olarak Konyaaltı Belediye Başkanı oldu. 2004 seçimlerine CHP’den aday olan Böcek yeniden seçimi kazanarak belediye başkanlığına devam etti. Dört dönem boyunca Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulunan Böcek ayrıca BATAB, KONTEV ve Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı yaptı.

Antalya’da Seçmen Nerede Oy Kullanacak?

Antalya seçmeni oy kullanımını kanunda istisna sayılan durumlar dışında, kayıtlı olduğu seçmen listesinde yer alan adreste oy kullanımı gerçekleştirecektir. Seçmen seçim türü için birden fazla oy kullanamazken, hangi seçim çevresinin seçmeni ise yalnızca orada oy kullanımı gerçekleştirebilmektedir. Seçmen sayıları

En Fazla Seçmen Kepez İlçesinde

Antalya’da 19 ilçe arasında en fazla seçmen Kepez ilçesin de yer alıyor. Toplamda 1 milyonun üzerinde vatandaşın oy kullanacağı Antalya’da, Kepez ilçesinde toplam seçmen 300 binin üzerinde olduğu açıklandı. Ayrıca Kepez ilçesinde seçmenler için kurulacak sandık sayısı da bir önce ki seçime göre artış gösteriyor.

Antalya’da Kaç Kişi Oy Kullanacak?

Yüksek Seçim Kurulu’nun yapmış olduğu sonuçlar neticesinde 31 Mart’ta Antalya’da yapılacak olan Yerel Seçim oylamalarına toplamda 1 milyon 200 bin seçmenin katılması bekleniyor. Antalya’da toplam 19 ilçede oy kullanımı yapacak olan seçmenler arasında en büyük destek Kepez’den.

Antalya Büyükşehir Belediyesinde yaşayan seçmen neler için oy kullanacak?

Büyükşehir Belediyesine bağlı Antalya kentinde yaşayan seçmen 31 Mart seçimlerinde “ büyükşehir belediye başkanı” , “belediye başkanı”, “belediye meclis üyesi” ve “muhtar” seçimi için oy kullanacak. Antalya Büyükşehir belediye başkanlığı için gerçekleştirilecek olan seçimlerde oy pusulası beyaz olup, genel meclis üyelikleri için turuncu, belediye başkanlığı için mavi, belediye meclis üyeliği için sarı olacak. Seçmenin oy kullanımı tek zarf içerisine konularak oy işlemi bitirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.