PİYASALAR

  • BIST 1009645.020%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 3 Mayıs'ta yüz yüze sınavlar yapılacak mı?
3 Mayıs'ta yüz yüze sınavlar yapılacak mı?

3 Mayıs'ta yüz yüze sınavlar yapılacak mı?

Okullarda yapılması planlanan yüz yüze sınavların durumu salı günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısından sonra netleşecek.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 23 ve 24 Mart tarihlerinde yapılacak sınavları, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanmasına karar vermişti. 12. sınıfların ise sınavları devam etmişti. MEB ortaokullarda da o tarihte, yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerde sınavların 3 Mayıs’tan itibaren yapılması; 4 ve 8. sınıflarda ise yüz yüze sınavların tamamlanması kararlaştırmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'ta sınavların ertelenmesine ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: “3 Mayıs’taki sınavlarla ilgili bakış açımız şu; eğer hocalarımız tabloyu ortaya koyduklarında ‘Bunların ertelenmesi gerekir, bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var’ denildiğinde inanın hiç tereddüt etmeyiz, derhal yaparız” 


Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında, hafta içerisinde yüz yüze sınavlarla ilgili durumun kesinleşmesi bekleniyor. Günlük vakanın 40 bin üzerinde seyrettiği günlerde yüz yüze sınavlara ilişkin yeni kararlar alınabilir.

MEB yüz yüze sınavlarla ilgili yeni bir açıklama yapmadığı sürece, 3 Mayıs'tan itibaren okullarda yüz yüze sınavlar yapılmaya başlanacak.

 

Kaynak: Kamudan Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.