PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2509.9061.04%
  • DOLAR32.570.1%
  • EURO34.7710.14%
  • STERLİN40.367-0.55%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 3 ay evli kaldı, 11 yıldır nafaka ödüyor!
3 ay evli kaldı, 11 yıldır nafaka ödüyor!

3 ay evli kaldı, 11 yıldır nafaka ödüyor!

3 aylık evlilik için eski eşine tam 11 yıldır nafaka ödeyen Mehmet KÖKER, yaşadıklarını ve süresiz nafaka mağduriyetini Yenikapı Haber Müdürü N. Asuman Özer’e anlattı..

A+A-

Eşinizle nasıl tanıştınız?

Eşimle severek evlendik. 6 yıl boyunca görüştükten sonra ailesinin karşı çıkmasına rağmen evlenmeye karar verdik. Evlenmez olsaydım..

Evliliğinizde sorunlar nasıl başladı?

Zaten çok kısa sürmüş olan evliliğimde, sorunlar da hemen başladı diyebilirim. Eşimin annesi evimizi, kendi yaşadıkları şehre taşımamız için baskı yapıyordu. Ben şehir dışında çalışıyordum ve eşim annemle kalıyordu.. Bir gün ben evde yokken, ev taşıma meselesi yüzünden eşimle annem arasında tartışma çıkmış. Sonradan haberim oldu. Durumu düzeltmek adına işten izin alarak evime gittim, konuşarak anlaştık, meseleyi hallettik.. En azından ben hallettiğimizi sanıyordum.. 

Daha sonra neler yaşandı?

Tartışmanın yaşandığı gece eşimin ailesi de geldi. ‘’Kızımızı bir haftalığına götürelim, iki taraf da biraz kafasını dinlesin, sonra biz getiririz..’’ dediler.. İstemeyerek de olsa, ‘’belki daha iyi olur’’ düşüncesiyle kabul etmek zorunda kaldım.. 

Daha iyi oldu mu peki?

Hayır olmadı maalesef, hatta her şey daha da kötüye gitti. Eşim ve ailesi giderken, düğünde takılan altınları da götürdüler. Sonrasında hakaret ve küfür dolu telefonlar almaya başladık. Ailece tüm huzurumuz bozulmuştu. Bana, ancak evimizi taşımamız halinde kızlarının geri dönmesine izin vereceklerini söylediler. Bu teklifi kabul etmedim..

Hemen boşanma davası açtınız mı?

Hayır hemen boşanma davası açmadım. Evliliğimizi kurtarmak istiyordum çünkü. Eşime biraz düşünmesi ve hatasını anlaması için zaman verdim, dönmesini bekledim. Eşim dönmek istedi ancak ailesi izin vermedi. Evliliğimizin yürümeyeceği de bu şekilde anlaşılmış oldu. Benden bir saat önce boşanma davası açmaları sebebiyle dava, eşimin memleketinde görüldü ve iki yıl sürdü.. Başka şehirde ikamet eden ve bizim aile içinde ne yaşadığımıza dair en ufak bir fikri dahi olmayan insanları tanık olarak gösterdiler. Sonunda resmen boşandık..

Sonradan bir evlilik yaptınız mı? Süresiz nafaka ödüyor olmanız ne gibi sıkıntılara yol açıyor?

"Yolda yanımdan geçse tanımam"

Evet sonradan evlendim, 3 tane de çocuğum var.. Huzuru ve mutluluğu ikinci evliliğimde buldum ancak eski eşime ödediğim nafaka yüzünden maddi sıkıntı yaşıyoruz. Eşimin ve çocuklarımın isteklerini karşılayamaz durumdayım. Sadece 3 ay evli kaldım ama tam 11 yıldır nafaka ödüyorum, benim için yabancı olmuş bir insana. Benim cezam ne zaman bitecek? Yolda yanımdan geçse tanımam bile.. Farklı şehirlerde yaşadığımız için gayrıresmi bir evlilik yapıp yapmadığını ya da çalışıp çalışmadığını da bilmiyorum. Bunları araştıracak imkanım da yok zaten. Devletimizden isteğim, süresiz nafakaya hakkaniyetli bir süre sınırı getirmesidir. Hiç kimse her sene artan ve ömür boyu ödenen bir borca dayanamaz..  Her insanın boşandıktan sonra yeni bir hayat kurmaya hakkı vardır ancak süresiz nafaka yeni hayatların önündeki en büyük engeldir.. Benim ikinci eşim de kadın değil mi? Benim çocuklarımın ne günahı var?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum