PİYASALAR

  • BIST 1008878.91.84%
  • ALTIN2239.55-0.22%
  • DOLAR32.3370.08%
  • EURO35.113-0.28%
  • STERLİN41.051-0.27%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. 24 Nisan Çarşamba günü hava nasıl olacak?
24 Nisan Çarşamba günü hava nasıl olacak?

24 Nisan Çarşamba günü hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı, güney ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Yarın hava nasıl olacak?  İşte 24 Nisan Çarşamba yurt genelinde hava durumu...

A+A-

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerİ ile Doğu Anadolu’nun doğusunun parçalı ve çok bulutlu, Marmara ile İzmir, Aydın, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Iğdır çevrelerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı, güney ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, iç kesimlerde yer yer güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

ZİRAİ DON TEHLİKESİ: Tarımsal faaliyetin olduğu Malatya ve Elazığ çevrelerinde sabah ve gece saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Yetkililerin ve çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI:Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin batı kesimlerinin bu akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkisine girmesi beklenmektedir. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de yer yer etkili olacağı tahmin edilen toz taşınımının neden olabileceği olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Çanakkale çevreleri ile zamanla bölge genelinin hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

BURSA 10°C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

ÇANAKKALE 10°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

İSTANBUL 8°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın hafif sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 7°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde İzmir ve Aydın çevreleri ile zamanla Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak çevrelerinin hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

A.KARAHİSAR 6°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın hafif sağanak yağışlı

DENİZLİ 13°C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 15°C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı

MANİSA 12°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

ADANA 6°C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 15°C, 25°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY 7°C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA 5°C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı, zamanla batısının çok bulutlu, yarın Eskişehir çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

ANKARA 3°C, 17°C

Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR 4°C, 17°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın hafif sağanak yağışlı

KONYA 7°C, 19°C

Parçalı bulutlu

SİVAS -2°C, 16°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı, zamanla batısının çok bulutlu, yarın Bolu, Zonguldak ve Düzce çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinden itibaren toz taşınımı bekleniyor.

BOLU 1°C, 17°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın Bolu çevreleri hafif sağanak yağışlı

DÜZCE 5°C, 21°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın Bolu çevreleri hafif sağanak yağışlı

SİNOP 9°C, 14°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

ZONGULDAK 7°C, 15°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın Bolu çevreleri hafif sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 3°C, 21°C

Parçalı bulutlu

BAYBURT -3°C, 13°C

Parçalı bulutlu

SAMSUN 7°C, 16°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

TRABZON 7°C, 14°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Iğdır çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır.

ERZURUM -5°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS -5°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA 3°C, 17°C

Parçalı bulutlu

VAN -1°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN 7°C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

DİYARBAKIR 5°C, 20°C

Parçalı bulutlu

SİİRT 6°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA 8°C, 21°C

Parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı zamanla yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın öğle saatlerinde doğusu yer yer 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğu, doğusu kuzeydoğu, ilk saatlerde batısı güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısında yer yer 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), bu akşam saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı, zamanla az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), kuzeyinde 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege’de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde yer yer 6 (50 km/sa), kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyi gece saatlerinde yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatı, doğusu kuzeybatı, akşam ve gece saatlerinde batısı kuzeydoğudan, Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatı, doğusu gece ve yarın sabah saatlerinde kuzeydoğu, batısı yarın öğle saatlerinde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğu, yarın öğle saatlerinde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.