PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2324.150.75%
  • DOLAR32.3580.12%
  • EURO34.944-0.42%
  • STERLİN40.921-0.34%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 1 yıl evli kaldı 9 yıldır nafaka ödüyor
1 yıl evli kaldı 9 yıldır nafaka ödüyor

1 yıl evli kaldı 9 yıldır nafaka ödüyor

Süresiz nafaka mağduriyet öykülerinde bugün, Aytekin Toprak’ın hikayesini dinleyeceğiz. Bir yıl evli kaldığı eski eşine, dokuz yıldır süresiz nafaka ödeyen Toprak, bu mağduriyete en kısa sürede yasal bir düzenleme istedi. Toprak, Süresiz nafaka konusundaki mağduriyetini ve yaşadıklarını Yenikapı Haber Müdürü N. Asuman Özer'e anlattı. Kaynak: Yanlış evliliğin bedeli süresiz nafaka

A+A-

‘’Mutlu bir yuva kurmak isterken, resmen kabusu yaşadım.’’

Eşinizle nasıl tanıştınız?

Eşimi uzaktan tanıyordum ancak daha önce hiç aynı ortamda bulunmamıştık. Ortak tanıdıklarımız vasıtası ile tanıştık ve bir süre sonra evlilik kararı aldık.

Ne kadar süre evli kaldınız? Çocuğunuz var mı?

2003 yılında evlendik ve bir yıl evli kaldık. Çocuğumuz yok.

Evliliğinizde sorunlar nasıl başladı?

Evliliğimizin ilk zamanları iyiydi ancak kısa süre sonra sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Aile içinde kalması gerekn özel konularımızı dışarıya açtığını fark ettim. Kendisinden bunu yapmamasını istediğimde sert tepkiler alıyordum. Anlattığı konuları abarttığı, hatta yalan söylediği de oluyordu. Mutlu bir yuva hayaliyle evlenmişken kabusu yaşar olmuştum. Tartışmasız bir günümüz dahi geçmez olmuştu. Bir gün yaşadığım bir olay, bardağı taşıran son damla oldu. Kendi boğazına bıçak tutup, ‘’Komşular yetişin, beni öldürüyorlar..’’ diye bağırdı. Amacı beni rezil etmek ve haksız duruma düşürmekti. O bunları yaparken ben ise şaşkınlık ve dehşetle izliyordum kendisini.. O an böyle bir insanla daha fazla evli kalamayacağımı anlayıp boşanmaya karar verdim.

Kaç senedir nafaka ödüyorsunuz? Nafaka ödemekte zorlandığınız oldu mu?

Bahsettiğim tüm bu sıkıntıları yaşatan eski eşime 2009 yılından beri nafaka ödüyorum. Ve bu borcun ne zaman biteceğini de bilmemek en kötüsü, belki de ölene kadar ödeyeceğim! Mutlu bir yuva hayali kurarken boşanmak zorunda kaldığım için ömür boyu sürecek bir cezaya çarptırıldım. Mahkeme, icra kağıtlarının sürekli iş yerine gelmesinden dolayı işten çıkarıldım. Şu anda sabit bir işim yok. Eğer iş olursa arkadaşımın yanına gidip yevmiye ile çalışıyorum. Para kazanamadığım zamanlarda borç harçla ve akrabalarımın yardımıyla ödüyorum nafakayı. Ödeyemezsem hapis cezası var. Hayatında karakol dahi görmemiş bir insan olarak, hapis cezası alacağım diye korkar oldum şimdi.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Devletimizden ömür boyu nafaka sorununa çözüm getirmesini istiyorum. Benim gibi mağdur çok kişi var. Hangi insan her sene artan ve ömür boyu ödeyeceği bir borca dayanabilir ki? Nafaka hiç olmasın demiyorum, olsun ama belli bir süre ödensin, daha sonra herkes kendi yoluna gitsin.. Eski hayatımı, özgürlüğümü geri istiyorum..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.